'

Gode ferieråd når du rejser uden for EU

Vi har samlet en række nyttige råd til dig, der skal ud at rejse uden for EU eller har et abonnement, der er forbrugsafregnet. Vil du undgå en dyr mobilregning, når du kommer hjem, så læs vores guide om brug af mobilen i udlandet.

Ved opkald til Danmark fra udlandet skal du huske at taste +45 foran telefonnummeret. Fra udlandet har Fullrates kundeservice derfor følgende telefonnummer: +45 32 15 45 00. Husk at du betaler udlandstakst for at ringe til kundeservice, når du ringer fra udlandet.


Gode råd til ferien:

Til-/Frameld dig roaming

Udlandstelefoni (eller roaming) er som udgangspunkt aktiveret, hvis du har en EU-pakke. Ønsker du at deaktivere det, gør du det på MIT FULLRATE under "Opsætning". Ved deaktivering, kan du ikke foretage/modtage opkald, sende/modtage SMS'er og MMS'er eller bruge data i udlandet.

SMS i udlandet

Du kan modtage og sende SMS'er, som du er vant til - og så er det endda gratis at modtage SMS'er i udlandet, såfremt du har et EU-abonnement. Det er dog dyrere at sende SMS'er fra udlandet - Se priserne her

Hovedreglen er:
En SMS kan være op til 160 tegn lang, hvis den bliver skrevet med dansk alfabet og med almindelige bogstaver. Hvis en besked bliver mere end 160 tegn lang, bliver beskeden delt i to, og 7 tegn fra hver besked bliver reserveret til at binde beskederne sammen. Det betyder at der kan være op til:

Maksimalt antal tegn: Antal SMS'er:
160 1
306 2
459 3
612 4
765 5

Den vigtige undtagelse
Hvis du bruger specialtegn, såsom emojis, fylder de ofte mere end ét tegn. Hvis du bruger standard-emojis, så er det ikke et stort problem; en almindelig glad smiley :-) fylder fx 3 tegn. Bruger du derimod særlige emojis, så kan de i nogle tilfælde fylde mere end én SMS. Der kan ikke siges noget generelt om, hvor meget dine emojis fylder, da det afhænger af, hvor de er hentet. Beskeden vil som hovedregel blive lavet om til en MMS, hvis du bruger emojis, men hvis to iPhones sender emojis til hinanden, kan de blive konverteret til (mange) tegn i SMS'er.

Husk at undersøge priserne for opkald

Det kan være dyrt at bruge mobilen uden for EU, alt efter hvilket slags opkald du foretager:

  • Opkald til Danmark bliver takseret efter destinationen, du ringer fra
  • Opkald til udenlandsk nummer bliver takseret efter destinationen, du ringer fra, og det land du ringer til
  • Opkald til en dansk mobil i udlandet bliver takseret som et opkald til Danmark, mens nummeret du ringer til bliver takseret for opkaldet. Se taksterne her.

Husk at du selv betaler, når du modtager opkald

Det koster penge at modtage opkald, når du er uden for Europa. Se priserne her.

Pas på datatrafik

Der er en maksimal forbrugsgrænse på 450,- for datatrafik. nærmer du dig denne, vil du blive informeret via SMS. Ønsker du at hæve forbrugsgrænsen, skal du blot besvare SMS'en.

Regning for roaming

Vi tilstræber altid at registrere dine opkald fra udlandet på din næste regning. Da vi dog til tider modtager informationen fra de udenlandske operatører sent, kan du risikere, at saldoen går i minus, med mere end hvad du har angivet som dit saldomaksimum på MIT FULLRATE.

Husk at du betaler udlandstakst for at modtage opkald på din mobilsvarer

Rejser du inden for EU, Grønland eller Færøerne, betaler du ikke for viderestillinger til mobilsvareren. Ved øvrige destinationer takseres det som normal viderestilling, og det kan derfor blive dyrt. Ved rejser uden for EU anbefaler vi derfor, at du slår viderestilling fra.

Opkald fra færger/krydstogtskibe mm. kan blive ekstra dyre

Når du befinder dig på havet og ikke er i nærheden af mobilmaster, kan du risikere, at der benyttes satellittelefoni. Priserne for brug af mobilen via satellit er markant højere, og vi anbefaler derfor, at du sætter din mobil på flytilstand eller slukker den, indtil du er på land igen.

Brug apps offline

Skal du bruge apps som Google Maps og lignende, anbefaler vi, at du downloader kortet før afrejse. På den måde kan du bruge appen bruges offline, så du minimerer dit dataforbrug. Læs mere om offline kort her.