Gode ferieråd

Skal du ud og rejse - og vil du undgå en dyr telefonregning, når du kommer hjem, så læs vores guide om brug af mobilen i udlandet.

Ved opkald til Danmark fra udlandet skal du huske at taste +45 foran telefonnummeret. Fra udlandet har Fullrates kundeservice derfor følgende telefonnummer: +45 32 15 45 00. Husk at du betaler udlandstakst for at ringe til kundeservice, når du er i udlandet.

Gode råd til ferien:

Til-/Frameld dig roaming

Udlandstelefoni (eller roaming) er som udgangspunkt aktiveret. Ønsker du at deaktivere det, gør du det på MIT FULLRATE under "Opsætning". Ved deaktivering, kan du ikke foretage/modtage opkald, sende/modtage SMS'er og MMS'er eller bruge data i udlandet.

SMS i udlandet

Du kan modtage og sende SMS'er, som du er vant til - og så er det endda gratis at modtage SMS'er i udlandet. Det er dog dyrere at sende SMS'er fra udlandet - Se priserne her

Hovedreglen er:
En SMS kan være op til 160 tegn lang, hvis den bliver skrevet med dansk alfabet og med almindelige bogstaver. Hvis en besked bliver mere end 160 tegn lang, bliver beskeden delt i to, og 7 tegn fra hver besked bliver reserveret til at binde beskederne sammen. Det betyder at der kan være op til:

Maksimalt antal tegn: Antal SMS'er:
160 1
306 2
459 3
612 4
765 5

Den vigtige undtagelse
Hvis du bruger specialtegn, så som smileys, så kan de fylde noget mere end et tegn. Hvis du bruger standard-smileys, så er det ikke et stort problem; en almindelig glad smiley :-) fylder f.eks. 3 tegn. Hvis du har hentet særlige smileys ("humørikoner" / "emojies"), så kan de fylde meget mere - hvert af tegnene kan fylde mere end en sms. Der kan ikke siges noget generelt om, hvor meget humørikonerne fylder, da det afhænger helt af, hvor de er hentet. Beskeden vil som hovedregel blive lavet om til en MMS, hvis du bruger humørikoner, men hvis to iPhones sender emojies til hinanden, kan de blive konverteret til (mange) tegn i SMS'er.

Husk at undersøge priserne for opkald

Det kan være dyrt at telefonere i udlandet, alt efter hvilket slags opkald du foretager:

  • Opkald til Danmark bliver takseret efter destinationen, du ringer til
  • Opkald til udenlandsk nummer bliver takseret efter destinationen, du ringer fra, og det land du ringer til
  • Opkald til en dansk telefon i udlandet bliver takseret som et opkald til Danmark, mens nummeret du ringer til bliver takseret for opkaldet. Se taksterne her

Husk at du selv betaler, når du modtager opkald

Det koster penge at modtage opkald i udlandet. Se priserne her.

Pas på datatrafik

Ved ophold indenfor EU er der en maksimal forbrugsgrænse på 450,- for datatrafik. Nærmer du dig denne, vil du blive advaret via SMS. Ønsker du at hæve forbrugsgrænsen, skal du blot besvare SMS'en.

Regning for roaming

Vi tilstræber altid at registrere dine opkald fra udlandet på din næste regning. Da vi dog til tider modtager informationen fra de udenlandske operatører sent, kan du risikere at saldoen går i minus med mere, end hvad du på MIT FULLRATE har angivet som dit saldomaksimum.

Husk at du betaler udlandstakst for at modtage opkald på din mobilsvarer

Rejser du indenfor EU, Grønland eller Færøerne, betaler du ikke for viderestillinger til telefonsvareren. Ved øvrige destinationer takseres det som normal viderestilling, og kan derfor blive dyrt. Ved rejser udenfor EU anbefaler vi derfor, at du sletter dine viderestillinger.

Opkald fra færger/krydstogtskibe mm. kan blive ekstra dyre

Når du befinder dig på havet, kan du risikere, at der benyttes satellittelefoni, hvorfor opkaldsprisen ofte bliver markant højere. Vi anbefaler derfor, at du ikke telefonere, før du er i land.

Brug apps offline (Google maps)

Skal du bruge tjenester/apps som Google Maps og lignende, anbefaler vi at du downloader kort mm. før afrejse. Disse tjenester/apps kan på den måde bruges offline, så du minimerer dit dataforbrug. Læs mere om offline kort her.