'

Fupopkald

Mange danskere er desværre kraftigt berørt af fupopkald for tiden. Det er ikke bare irriterende, det kan også gå hen og blive en dyr omgang, hvis man ikke er forsigtig.
 

Formålet med fupopkald

Fupopkaldene har som udgangspunkt 2 forskellige formål - enten vil svindlerne bag fupopkaldende have fat i dine personlige oplysninger, eller også vil de have dig til at betale en utrolig høj minutpris for at ringe op til deres nummer. Typer af fupopkald Vi har næsten alle prøvet at blive ringet op af et udenlandsk nummer, hvor efter der meget hurtigt bliver lagt på, så det ikke er muligt at nå at besvare opkaldet. Formålet bag dette opkald er, at få dig til at ringe tilbage til nummeret. Ringer du op til nummeret, vil du som oftest blive mødt af en telefonsvarer der befinder sig i udlandet. Da telefonsvareren er i udlandet ender den med at trække en meget høj minuttakst for dit opkald.

En anden taktik svindlerne er begyndt at benytte sig af hedder "Spoofing". Spoofing går kort sagt ud på, at udenlandske svindlere maskerer deres nummer, så det ser ud som om, at de ringer fra et dansk nummer. De udenlandske svindlere bruger denne taktik, da langt flere tager telefonen. Så snart du har taget telefonen, så er svindlerne et skridt tættere på at kunne få fat i dine personlige oplysninger. Husk at du som udgangspunkt aldrig skal udlevere personlige oplysninger over telefonen.
 

4 gode råd til at beskytte dig mod fupopkald:

  • Tjek om det er en udenlandsk nummer der ringer. Et dansk nummer indeholder PRÆCIS 8 cifre og starter med +45. Derudover indgår der ikke parenteser eller lignende.
  • Tager du telefonen og bliver mødt af en udenlandsk stemme så læg på med det samme.
  • Ring aldrig tilbage hvis du er det mindste i tvivl omkring nummeret.
  • Blokér numrene så de ikke kan ringe til dig igen.