WiFi - Den trådløse internetoplevelse

Teknologi

I dit hjem har du sikkert allerede en håndfuld enheder, der kræver en hurtig og stabil WiFi-forbindelse. Det stiller nye krav til din router, som oftere kommer på overarbejde. Heldigvis er trådløs teknologi også blevet kraftigere og smartere år for år. I dag benyttes den trådløse standard 802.11ac (eller WiFi 5). Denne standard gør det muligt at sende et trådløst signal på to forskellige frekvenser på samme tid. Det betyder, at du nu kan få mere ud af din router, uden du behøver at tænke på det.

Dualband WiFi

Dualband WiFi betyder, at dit trådløse adgangspunkt (eks. router) sender et signal på både 2,4 GHz og 5 GHz på samme tid. De to frekvenser er forskellige i forhold til rækkevidde og signalstyrke. 2,4 GHz-frekvensen giver dig den bedste rækkevidde, men er samtidigt også mest påvirkelig i forhold til andre trådløse signaler. 5 GHz-frekvensen sendes over en kortere distance, men er til gengæld hurtigere og mere stabil. Vi anbefaler derfor, at du bruger 5 GHz-frekvensen til de enheder, du ikke flytter rundt på som eksempelvis smart-TV og spilkonsoller. Da rækkevidden ikke er lige så lang som på 2,4 GHz, er det også nødvendigt, at enheden befinder sig i umiddelbar nærhed af routeren (typisk i samme rum som routeren). Til mobile enheder som typisk skal have forbindelse forskellige steder i boligen og over længere distancer, anbefaler vi, at du bruger 2,4 GHz.

Støjforhold og fysiske forhindringer

Når dit WiFi-signal skal sendes fra din mobil til din router og tilbage igen, vil der være naturlige forhindringer, der kan gøre, at forbindelsen virker langsom. Fysiske forhindringer såsom vægge, etageadskillelser eller møbler vil altid være et vilkår, der påvirker din forbindelse. Hvis du bor i et stort hus i flere etager, kan det være svært at få signalet ud i de fjerneste afkroge, fordi der er for mange forhindringer, som signalet skal passere. Her kan det være nødvendigt at anskaffe sig ekstra WiFi-udstyr for at booste signalet (Access point, WiFi extender eller en kraftigere router).

En anden udfordring er det, man kunne kalde usynlige forhindringer eller støj. Hvis du forestiller dig, at din router skal udsende en lyd, som din mobil skal kunne høre, så vil det være lettere, hvis der er helt stille. Problemet er, at alt andet elektronik i dit hjem også laver lyde. Nogle apparater støjer kun lidt, mens andre larmer rigtig meget. Hvis der står et apparat tæt på din router og larmer, kan det dog blive ekstra svært for din mobil at skelne lydene fra hinanden. Det kan være svært at sige helt præcist, hvad der støjer på din WiFi-forbindelse, men andre WiFi-signaler er en af de hyppigste årsager til langsomt WiFi hos folk, der bor tæt.

Placering

For at opnå den mest optimale WiFi-forbindelse er det vigtigt, at du placerer din router, så den har mulighed for at sende et klart signal. Routeren skal så vidt muligt placeres lige mellem gulv og loft og fri for fysiske forhindringer. Stil routeren på et lille bord eller hæng den op på væggen med det medfølgende vægbeslag.Optimer dit trådløse netværk

Hos Fullrate ved vi, hvor vigtigt det er, at du har en stabil WiFi-forbindelse. Derfor har vi udviklet værktøjer og produkter, der kan hjælpe dig godt på vej til en bedre trådløs forbindelse.

Med Fullrate 100% WiFi App kan du tage målinger forskellige steder i din bolig og få et bedre overblik over støjforhold og signalstyrke samt få tips og gode råd til forbedringer.

hent i= nu på=

Med WiFi Boost får du ekstra WiFi-udstyr inkluderet i dit bredbåndsabonnement. På den måde får du altid den optimale dækning i din bolig med nem opsætning og god dækning.

Læs mere om WiFi Boost