'
 
 
 
 
 
 


11 tips til rejsen [TIP]

Er du klar til at tage på ferie? Solbriller og solcreme er der styr på, og mobilen skal helt sikkert også med. Men mobilen kan, udover at dokumentere ferien og holde dig opdateret om resten af verden, også være et behjælpeligt redskab før og efter du smækker døren i, og sætter næsen mod andre himmelstrøg. Her er 11 tips til en smartere og mere bekymringsfri ferie.

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

11. december 2019

 1. Lav en digital pakkeliste

Det er altid en god idé at lave en pakkeliste. Men i stedet for at starte forfra hver gang, kan du i stedet lave en liste, der ligger på din mobiltelefon. Der findes masser af apps, der giver dig mulighed for at lave checklister. Fx er der Checklist+ eller Evernote. Har du en iPhone med iOS 10, kan du lave en checkliste i Noter - læs mere her.
 

2. Dokumenter i cloud’en

Gem billeder af dit pas, rejsedokumenter, telefonnumre til forsikringer og familiemedlemmer på fx Dropbox og Google Drev. Når du gemmer ting i cloud’en, kan du tilgå filerne alle steder fra - så skulle du løbe tør for strøm, og ikke har en powerbank med, har du stadig mulighed for at finde en computer og finde informationerne frem.
 

3. Backup din mobil hjemmefra

Det er altid smart at tage en backup af sin mobiltelefon inden afrejse. Dermed kan du have mere ro i maven, hvis du er så uheldig at miste mobilen undervejs.
 

4. Husk den rigtige adapter

Inden du tager afsted, tjek om du skal bruge en anden type strømadapter, hvor du rejser hen.
 

5. Tag en powerbank med

Med en powerbank har du altid mulighed for at få et ekstra skud batteri på mobilen. Du kan tilmed købe en powerbank med solceller. Så kan den ligge og samle energi ved siden af strandstolen. 
 

6. Glem ikke mobilhøjttaleren

Man skal ikke glemme hyggen. Tag en lille mobilhøjttaler med på tur og få musik hvorend du er. Du kan evt. vælge en højttaler, der er vandtæt fx JBL Clip. Så skal du heller ikke bekymre dig på stranden eller ved poolen.
 

7. Flere kreditkort

Der er flere årsager til at tage mere end ét kreditkort med på rejsen. Først og fremmest kan bankerne lukke dit kort pga. sikring mod svindel, hvis du kommer over en beløbsgrænse i løbet af en dag. Med to kort har du lidt mere rådighedsbeløb. Derudover er du bedre stillet, hvis du skulle komme i den uheldige situation at miste et kort - så har du stadig et på hotellet.

8. Hold dig opdateret med lufthavns-app

Skal du flyve fra Københavns lufthavn, kan det være smart at hente CPH Airport app’en. Hvis du taster dit flynummer ind, kan du følge flyet og få notifikationer, hvis der sker ændringer. Du kan også se ventetiden i Security.

Hent CPH Airport app'en til iPhone her eller til Android her.
 

9. Få rutevejledning uden at være online

Inden du tager afsted, kan du downloade offlineområder i Google Maps. På den måde kan du få rutevejledning uden at have adgang til internet.
 

10. Læg billeder i cloud’en undervejs på rejsen

Det er så ærgerligt at miste sine billeder. Derfor er det en rigtig god idé at gemme dem undervejs. Du kan fx bruge Google Drev eller Dropbox, som også kan fås som apps. På den måde er dine billeder sikret, hvis uheldet er ude. Bare husk, at det er mange MB det drejer sig om, så det er en god idé, at vente til du er på et WiFi-netværk.
 

11. EU mobilabonnement

Skal du rejse rundt i EU, så er det smart at skifte til et EU Mobilabonnement, hvis du ikke allerede har det.
Med et EU Mobilabonnement er der inkluderet data, som du kan bruge i EU. Den data du har til rådighed, kan du bruge på fx Google Maps, holde dig opdateret på nettet, uploade billeder til Instagram eller kigge på Facebook. Derudover kan du ringe, sende SMS'er og MMS'er præcis, som du kan i Danmark - har du fx Fri Tale, har du det også i EU. Vær dog opmærksom på, at abonnementet ikke omfatter opkald fra Danmark til andre EU lande - her vil du blive takseret.

Se mere info om EU Mobilabonnement her


 
 
 
 
 

Læs også:

Er du teknisk klar til festival? [TIP]

Er du teknisk klar til festival? [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op