'
 
 
 
 
 
 


6 tips til dataforbrug i udlandet

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

11. december 2019Det er rart at kunne komme på internettet, når man er på ferie i udlandet. Men så dukker spørgsmålet om dataforbrug op. Måske har du prøvet at komme hjem fra ferie og efterfølgende fået en regning for dataforbrug, som du ikke er klar over, hvad er brugt på. Eller måske undlader du helt at gå på internettet via din mobil, fordi du frygter, at regningen løber løbsk. Men der er nogle ting, du kan gøre for at holde forbruget nede.
 

1. Slå automatisk opdatering af apps fra

Mange mobiler står og opdaterer apps hele tiden. Dette bruger masser af data.
  • Slå automatisk opdatering af apps fra på iPhone: Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden > Slå opdatering fra (du kan også vælge for hver enkelt app)
  • Slå automatisk opdatering af apps fra på Android: Play butik app > Indstillinger > Generelt > Opdater apps automatisk > Undlad at opdatere apps automatisk

2. Brug af sociale medier

Det trækker meget data at uploade og downloade video og billeder. Selvom du åbner Facebook, Instagram, Snapchat etc. for at lægge et billede op, så opdateres disse apps også med venners billeder og videoer. Derfor er det smart at vente med at uploade dine feriebilleder, til du har adgang til WiFi.
 

3. iMessage og Facebook Messenger er data

Har du en iPhone har du måske iMessage slået til - det er de blå beskeder, du sender til andre iPhone-brugere. Dette er ikke tekstbeskeder, altså SMS (disse er grønne). iMessage er beskeder sendt via data.

Mange har også Facebook Messenger installeret på deres mobil. Messenger-beskeder er også data.
  • Slå iMessage til og fra på iPhone: Indstillinger > Beskeder > Slå iMessage til og fra
  • Slå Messenger til og fra på iPhone: Indstillinger > Mobilnetværk > Scroll ned og find Messenger > Slå Messenger til og fra

4. Slå automatisk indlæsning af mails fra

Ligesom apps, kan mails også stå og opdatere i baggrunden og bruge unødig data.
  • Slå automatisk indlæsning af mails fra på iPhone: Indstillinger > Mobilnetværk > Scroll ned og find Mail > Slå fra
  • Slå automatisk indlæsning af mails fra på Android: Indstillinger > Konti > Klik på fx Google >  Slå Synkroniser Gmail fra > Dette gentages for alle mail konti

5. Vent på WiFi-adgang

De fleste hoteller har gratis WiFi, og det har mange restauranter og caféer også. Derfor kan du vente med at opdatere apps, mails og gå på de sociale medier til, at du kan hoppe på hotellets WiFi eller du kommer forbi en café med gratis WiFi.
 

6. Slå roaming fra

Generelt er det smart at slå roaming fra, når du ikke har behov for internet på ferien - og kun slå det til, når du har. Når roaming er slået fra, bruger din mobil ikke data. På den måde undgår du at bruge unødigt af din data - også selvom du har tilkøbt data til brug i udlandet.

At slå roaming fra er en nem måde at stoppe al brug af mobildata. Du skal bare huske, at når du slår roaming til igen, så vil apps, iMessage beskeder og mails begynde at opdatere med mindre du har slået det fra som forklaret ovenfor.
  • Slå roaming til og fra på iPhone: Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data > Dataroaming
  • Slå roaming til og fra på Android: Indstillinger > Mobile netværk > Slå Dataroaming fra

Vær også opmærksom på

  • Du har måske fri SMS/MMS i Danmark, men i udlandet betaler du for hver 160 tegn, du sender inkl. mellemrum. Emojis/smileys fylder mange tegn. Prøv derfor at sende korte SMS'er og undgå at benytte dig af Emojis/Smileys.
  • Har du telefonsvarer og rejser uden for EU, skal du også være opmærksom på at slå din telefonsvarer fra. Din mobil er låst til det netværk, den sidst er registreret på, også selvom du slukker mobilen undervejs. Ringer nogen til dig, mens din mobil er slukket, efter den er registreret på et netværk uden for EU, bliver du takseret for viderestillingerne til din telefonsvarer. Går opkaldet på telefonsvareren, betaler du altså dobbelttakst, fordi du både betaler for at modtage og foretage opkaldet. Dette gør sig kun gældende uden for EU.

 
 
 
 
 

Læs også:

Er du teknisk klar til festival? [TIP]

Er du teknisk klar til festival? [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op