'
 
 
 
 
 
 


Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

6. marts 2019

Vi har været en tur forbi vores supportafdeling for at høre, hvad der kommer til at ske på mobilfronten i 2019. Hvilke features vil præge vores smartphones, og hvilke nye teknologier vil se dagens lys?

01

Foldbare smartphones

 

2019 bliver også året, hvor vi får de første foldbare mobiler at se. Vores smartphones bliver større og større, så for at vi kan have plads til dem i lommerne, har producenterne måttet tænke kreativt. De foldbare smartphones vil have en fleksibel skærm i tabletstørrelse, som kan foldes sammen på midten.
 
En anden detalje er, at langt de fleste foldbare smartphones vil have en dobbeltskærm. Én almindelig skærm på forsiden af telefonen samt en dobbelt så stor skærm inde i mobilen, som kommer til syne, når mobilen foldes ud.
 
I skrivende stund har blandt andre Samsung, Huawei og LG præsenteret deres bud på, hvordan de foldbare smartphones kommer til at se ud.

02

Større screen-to-body ratio

 

I 2019 skal skærmene ikke blot være fleksible og kunne bøjes. De skal også fylde så stor en procentdel af mobilen som muligt. Det er det, der kendes under navnet screen-to-body ratio.
 
Vi kender det fra TV-stuen. I starten af 00’erne udgjorde TV-skærmen en lille procentdel af hele fjernsynet, hvorimod du i dag kan købe et Smart TV helt uden ramme. Denne trend har også for længst ramt mobilmarkedet, og nu har smartphone-producenterne for alvor sat jagten ind på at skabe en smartphone med en såkaldt screen-to-body ratio på 100%.
 
På nuværende tidspunkt ligger Samsung og Huawei side om side med henholdsvis Galaxy S10 og Mate 20, som begge har en screen-to-body ratio på 88%. Til sammenligning fyldte skærmen på den gode gamle Nokia 3310 11,5%.
 
Når skærmen skal fylde 100%, opstår der dog et problem: hvad gør man med selfiekameraet og nærhedssensorerne på forsiden? Vores eksperter forventer, at vi i 2019 kommer til at se smartphones med skub-op-kameraer, men måske har mobilproducenterne alternative udskæringer i ærmet?

03

Fingeraftrykslæser 2.0

 

Fingeraftrykslæseren fik sit gennembrud i smartphone-verdenen i 2018, og vi tror på, at det er kommet for at blive.
 
Men med screen-to-body ratios der nærmer sig 100%, udfordres den nuværende fingeraftrykslæser, hvor du eksempelvis låser telefonen op via hjem-knappen, som vi blandt andet kender det fra Apples iPhones. I 2019 forventer vi derfor at se smartphones, hvor hele skærmen kan scanne dit fingeraftryk og låse telefonen op.

04

Længere batterilevetid

 

Vores smartphones batterier har længe været et omdiskuteret emne, og producenterne vil gøre alt for at forlænge batterilevetiden og gøre opladningen så hurtig og nem som mulig.
 
Den gennemsnitlige smartphone har en batterilevetid på omtrent 10 timer ved konstant brug, og de mest holdbare mobiler kan i dag holde strøm i godt og vel 15 timer. I 2018 skete der ikke det store på denne front, så vi forventer, at producenterne har et es i ærmet, så vi får større og bedre batterier at se i 2019.

05

Bedre kameraer med flere linser

 

2018 var et rigtig godt år for mobilkameraerne. Kvaliteten blev kraftigt forbedret, og det er ikke mindst på grund af dual-kamera-teknologien, som bliver integreret i et stigende antal smartphones.
 
Men to kameraer er åbenbart ikke nok. I februar blev de første billeder af Nokia 9 PureView offentliggjort, og det interessante ved den model er de fem kameraer på bagsiden af telefonen. LG har også taget patent på designs til henholdsvis syv og 16 kameraer.

06

5G

 

Som de første i Norden tester TDC Group i øjeblikket 5G, men om det bliver en realitet allerede i 2019 er svært at spå om. Vores mobileksperter forventer dog først, at 5G-teknologien vil ramme de danske forbrugere i 2020. Men hvad betyder 5G? Og kan du overhovedet mærke forskel?
 
Forskellen fra 4G til 5G bliver enorm, og du vil helt sikkert kunne mærke en betydelig forskel, hvad enten du surfer på nettet, streamer serier på Netflix eller gamer online med vennerne. Med 5G vil du kunne opnå hastigheder på op til 1,9 Gbit/s, hvilket er godt og vel 50 gange hurtigere end de 40 Mbit/s, som du kan trække via 4G-netværket.

Tjek vores udvalg af smartphones

Hos Fullrate opdaterer vi jævnligt vores webshop med de nyeste smartphones.


 
 
 
 
 

Læs også:

MIT FULLRATE - Dit nye selvbetjeningsunivers

MIT FULLRATE - Dit nye selvbetjeningsunivers

Fullrate Speedtester: Test din WiFi-forbindelse

Fullrate Speedtester: Test din WiFi-forbindelse

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op