'
 
 
 
 
 
 
Foto: RFRSH

Livet som professionel Counter-Strikespiller [esport]

I samarbejde med RFRSH

10. juli 2018

Står du eller dit barn i en situation, hvor det er svært at jonglere mellem skole, arbejde, andre hobbyer og ens brændende passion for Counter-Strike? Flere og flere drømmer om at blive professionel indenfor CS:GO eller andre esportsgrene, men de eller deres omverden frygter for hvilke konsekvenser, det kan medføre, og derudover om man er god nok? Det er spørgsmål man nok aldrig får et entydigt svar på, men én ting ved vi: Det er kun meget få, der kan leve af det og en forsvindende lille del, der når hele vejen til tops.

Som i enhver anden topsport eller performance-kultur er en forudsætning for at præstere altid at leve sundt, være i god fysisk form, øve sig og være mentalt skarp. I esport, hvor kampene foregår bag en skærm, er det endnu vigtigere at spise sundt, drikke rigtigt og holde sig i god fysisk form. Det handler om, at kunne fokusere i mange timer, kommunikere præcist, reagere lynhurtigt og at bevare overblikket. Uanset hvilket niveau, man spiller, kan man kun præstere optimalt, hvis man sørger for at “maskinen”, som er hjernen og kroppen, er optimalt forberedt - så vil du være bedre til det, du gør, er det vigtigt, at du forstår, at din forberedelse, træning og styrke ikke KUN optimeres foran skærmen. Der er mange procenter at hente ved at være i god form!

Vi har talt med Peter ‘dupreeh’ Rasmussen og Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth fra det danske tophold Astralis - to personer, der rent faktisk er gået hele vejen - om deres situation inden livet som professionel, og hvad de ellers ville have beskæftiget sig med. 

Livet inden gennembruddet

For flere af Astralis’ spillere har det stort set altid handlet om Counter-Strike. For dupreeh var det især andre professionelle spillere, såsom hans nuværende træner Danny ‘zonic’ Sørensen, der gjorde, at hobby blev til mere end bare hobby. Selvfølgelig har de alle også haft andre beskæftigelse, før hverdagen lød på at konkurrere med de bedste Counter-Strikehold i verden. Xyp9x’ tid inden CS:GO var nogenlunde sådan her:Selvom Xyp9x nu erkender, at Counter-Strike fyldte mere, end hvad det burde sammenlignet med eksempelvis lektier, fik han stadig færdiggjort sin HTX-uddannelse sideløbende med de mange timers træning. Det samme gjorde sig gældende for dupreeh, hvilket du også kan høre om længere nede i artiklen. Det har været vigtigt for begge spillere, at de gjorde deres skole færdig, og at de havde andet at tænke på end kun at spille. 

LÆS OGSÅ: 10 ting, der gør CS:GO til en social aktivitet [esport]


Livet som professionel Counter-strikespiller

Mange drømmer om det. At gøre et levebrød ud af sin store hobby. For flere esports-udøvere er dette nu en mulighed grundet flere års passion, hårdt arbejde, træning og en vilje til at blive en af de bedste. Det er ikke noget, der kommer let, og når man først har ramt toppen, så er det først endnu hårdere at forblive dér. 

Vi har tidligere skrevet en artikel, der omhandler, hvorledes en uge ser ud i en professionel esport-udøvers livHer bliver man gjort opmærksom på både det fysiske pres med op over 150 rejsedage om året, det mentale pres ved konstant at befinde sig i rampelyset og ikke mindst presset fra konkurrenterne. Spørger man de professionelle selv, er der ingen tvivl. De ville gøre det hele igen!


Livet hvis man ikke var CS:GO pro

Det er selvfølgelig svært at spå om, hvad man havde taget sig til, hvis ikke man gjorde lige præcis dét, man gør i dag. Vi prøvede dog at stille netop det spørgsmål til de to CS:GO-stjerner, hvilket der kom nogle spændende svar ud af:Med en gymnasial uddannelse og det løse i ryggen, så var der én særlig karrierevej, der altid har interesseret dupreeh mere end andre. Kun fremtiden kan vise, om en af verdens bedste Counter-Strikespillere også kunne begå sig som pilot.

For andre har retningen for fremtiden ikke været kortlagt i samme forstand. Hør Xyp9x’s svar på samme spørgsmål lige her: Videregående uddannelse eller ej - Xyp9x er ihvertfald ikke i tvivl om, at fremtiden for ham forbliver inden for esportens verden.
 
Èn ting er sikkert - både Xyp9x og dupreeh elsker dét, de gør, og de har forhåbninger om at blive inden for esport, så længe det er muligt. Hvad der sker efter, er svært at sige - måske følger dupreeh drømmen om at blive pilot?


Billede af dupreeh (til højre) fra Astralis’ dag sammen med det danske luftvåben.

Flere af spillerne fra Astralis har en form for uddannelse at falde tilbage på. En uddannelse, der blev færdiggjort sideløbende med deres brændende passion for CS:GO. Det var naturligvis andre tider, da de gjorde deres entré på den professionelle scene.
 
Den dag i dag kræves der betydeligt mere af spillerne, hvis de skal forblive på toppen. Det betyder, at det kan være en stor udfordring at følge med den absolutte elite, hvis ikke størstedelen af ens tid dedikeres til netop Counter-Strike.

Vidste du...

Når du spiller Counter-Strike, behøver du ikke lægge den store vægt på hastigheden, da de fleste online-spil er lavet til at mange personer, med forskellige internethastigheder, kan spille samtidig. En forbindelse på 50/10 Mbit er rigeligt for de fleste. Stabiliteten er derimod meget vigtig, så du ikke bliver smidt af internettet midt i en kamp.


Få billigt og stabilt internet hos fullrate

Hos Fullrate får du internet til nogle af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder både DSL og COAX med forskellige hastigheder. Se her, hvad vi kan tilbyde dig. Du kan også tjekke din internethastighed med Fullrates hastighedstest her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

Alt du bør vide om våben og maps i Counter-Strike [esport]

Alt du bør vide om våben og maps i Counter-Strike [esport]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op