'
 
 
 
 
 
 


4 tips til beskyttelse af dig og din data

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

15. oktober 2019

Vil du gerne undgå at din browser-historik, tidligere søgninger og dit generelle privatliv bliver lagret online eller ender i de forkerte hænder? Vi har samlet nogle gode og simple råd til, hvordan du beskytter dit privatliv og din data.

Sociale medier

Når du sidder på de sociale medier, kan det skabe en falsk tryghed, da de føles som et lukket forum for dig og dine venner. Ofte er tilfældet faktisk det modsatte. Når du laver et opslag eller udfylder personlige oplysninger på din profil, kan det være med til at afsløre hvor du er og hvad du laver. 

Personlige indstillinger: 

Ved du, hvem der kan se eller dele, når du poster et billede af dine børn eller din familiemiddag?
Del kun ting til mennesker du kender, og som du ønsker skal se, det du deler – fx venner og familie. 
På Facebook kan du nemt og hurtigt ændre dine personlige indstillinger. Når du er logget ind på Facebook, kan du, ved at klikke på spørgsmålstegnet oppe i højre hjørne, åbne for ”kontrol af privatindstillinger”, hvorfra du kan gennemgå dine privatindstillinger på få minutter.  

Begræns din deling af personlige oplysninger: 

Du kan også beskytte dig selv og dit privatliv bedre, ved ikke at udfylde samtlige informationer du har om dig selv – fx hvor du har gået i skole, hvor du arbejder, hvor du bor eller hvem din kæreste og familiemedlemmer er. 

privat browsing

Din web browser, uanset om du benytter Chrome, Firefox, Safari eller anden udbyder, lagrer adresserne for besøgte hjemmesider, brugernavne, adgangskoder og sporer din aktivitet gennem cookies. 

Alt dette er behjælpeligt, hvis man ofte besøger de samme hjemmesider, ikke kan huske sine brugernavne og adgangskoder eller vil finde en hjemmeside, som man besøgte nogle dage forinden. Ønsker du ikke, at dette skal synliggøres for andre, fx ved brug af en offentlig computer, kan du benytte en privat browser. 

Sådan åbner du en privat browser: 
  • Chrome: Ctrl + shit + N 
  • Firefox: Ctrl + shift + N
  • Internet Explorer: Ctrl + shift + N
Ved brug af en privat browser, vil din web browser ikke lagre førnævnte informationer. Af denne grund kan privat browsing, måske være noget for dig, der ønsker at mindske antallet af privat oplysninger på din computer.  

Anonym søgemaskine

Hvis du ofte benytter søgemaskiner, som fx Google, enten på dit arbejde eller når du surfer rundt på internettet, kan en anonym søgemaskine hjælpe dig med at beskytte dit privatliv. En anonym søgemaskine indsamler og deler ikke din søgehistorik eller de hjemmesider du har besøgt. Ingen af dine personlige informationer bliver indsamlet - selv din IP adresse forbliver skjult. 

Hvis du synes, at en anonym søgemaskine lyder som noget for dig, kan vi anbefale DuckDuckGo

opdater software

Det er ikke os alle, der regelmæssigt opdaterer softwaren på vores enheder. En typisk årsag til dette er ofte fordi påmindelsen om en softwareopdatering dukker op, lige idet man skal til at bruge sin computer, telefon eller lign. Måske tænker du endda, at det ikke betyder noget at holde sin software up-to-date - men det gør det. 

En softwareopdatering indeholder forbedringer, som baseret på en grundig gennemgang af systemets sikkerhedshuller og systemfejl. Disse svagheder kan hackere eller andre der ønsker adgang til din enhed udnytte, hvorved de kan få adgang til dine dokumenter og andre følsomme informationer. Af denne grund er det vigtigt, at du altid holder dine enheders software opdateret. 

Modtag vores nyheder direkte i din indbakke

Kunne du lide denne appbefaling? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag flere tips og tricks fra Fullrate.


 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: NemID nøgleapp

appbefaling: Nemid nøgleapp

Se om dine facebookdata er blevet lækket [tip]

sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op