'
 
 
 
 
 
 


Gå På Opdagelse i internettets arkiver!


I 1989 blev den første hjemmeside lanceret. Bag hjemmesiden stod Sir Tim Berners-Lee og Robert Cailliau, og i 1993 lancerede Microsoft deres første internetbrowser. 1998 var året, hvor Google så dagens lys, og i 2004 kom også Facebook på banen. Der bliver sendt mere end 3 milliarder e-mails om dagen, og der findes over 330 millioner hjemmesider. Internettet er over 25 år gammelt, og sådan kunne man blive ved med sjove facts. Men hvad hvis vi fortalte dig, at du selv kunne gå på opdagelse i internettets arkiver?

Af Mads Pedersen | Redaktionen

23. januar 2018

Millioner af gamle hjemmesider

Hjemmesiden, vi snakker om, hedder archive.org, og det er en sand guldgrube for nostalgikere og teknologiinteresserede.

På archive.org kan man finde alt lige fra gamle MS-DOS spil til gemte hjemmesider fra før årtusindskiftet.

Se bare nedenstående billede. Det er et billede af Fullrates hjemmeside anno 2006. Et slagtilbud lød dengang på en 2 Mbit-internetforbindelse inklusiv telefoni for 299 kroner om måneden.

I dag kan vi levere en 100 Mbit-internetforbindelse for 20 kroner mindre, nemlig 279 kroner om måneden. Der er godt nok sket noget!
 
Fullrate archive.org

Fullrate.dk anno 2006


Arkivet for Fullrates hjemmeside går kun tilbage til 2006 (læs mere om Fullrates historie her), men tager vi fx Apples hjemmeside, kan vi gå helt tilbage til oktober 2001, hvor den første generation af iPod så dagens lys.
 
Apple archive.org

Apple.com anno 2001


Mere end hjemmesider - find din gamle spillenørd frem

Archive.org byder også på andet og meget mere end tudsegamle hjemmesider fra en svunden tid. Også gamle MS-DOS spil har fundet vej til internettets arkiver. På sidens arkiv over MS-DOS spil (se arkivet her) finder vi således klassikere som Prince of Persia, Oregon Trail, Pac-Man og dennes bedre halvdel; Ms. Pac-Man.
 
Archive.org Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D er blandt spillene, der er at finde på archive.org


Spillene afvikles på archive.orgs servere i en såkaldt DOS BOX. Det er et slags emuleringssystem, hvor det, du ser på skærmen, er et stream. Dine tastetryk sendes til serveren, som så laver alt arbejdet. Det betyder, at du ikke behøver installere spil eller anden software på computeren for at afvikle spillene. Det er blot at hoppe ind på siden, finde dit yndlingsspil fra barndommen og gå i gang med pixelgrafik og et soundtrack i 8 bit.

 
 
 
 
 

Læs også:


WiFi-standarder fra starten til i dag

WiFi-standarder fra starten til i dag

8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi [TIP]

8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op