'
 
 
 
 
 
 


OnePlus 7 Pro: Stor mobiloplevelse med fortræffelig skærm

Af Michael Berthelsen | Supportchef

15. juli 2019

Mobilproducenten OnePlus har blot eksisteret i fem år, men har allerede etableret sig som en stor udfordrer til topproducenterne Samsung, Huawei og Apple. Kigger man på markedsandele, ligger kinesiske OnePlus allerede foran LG, HTC og Sony, og det skyldes især, at man kan få deres high spec-topmobiler til meget attraktive priser. OnePlus 7 Pro er deres dyreste mobil til dato og er den første, der runder 5.000 kr. Du får dog stadig utroligt meget mobil for pengene.

OnePlus 7 Pro lander på 9,25/10

PLUSSER

 • Displayet
 • Premium design med pop-kamera
 • Virkelig god vibrationsmotor
 • Prisen
 • Batterlioplevelsen
 • Vanvittig hurtig
 • Fedt overlay på Android 9

MINUSSER

 • Manglende IP-certificering og jackstik
 • Glat
 • Mangler trådløs opladning
 • Kameraet

Velkendt, Lækkert design med surprise

Det er efterhånden tydeligt, at designtrenden i 2019 er buede skærme. Det gælder også for OnePlus 7 Pro, der har fløjlsblødt Gorilla Glass til at bue ned over en aluminiumsramme. Det ser lækkert ud, og det føles rart at have i hånden, men det giver en meget glat overflade, som er svær at få et optimalt greb på. Derudover er OnePlus 7 Pro en stor mobil med hele 6,67” display. 

Det er altså en mobil til store hænder, og har du ikke det, vil jeg anbefale et cover for at få et bedre greb. Det følger heldigvis med i salgsæsken.


Et hak bedre

Jeg har testet den blå version af OnePlus 7 Pro, der har et mat og changerende look på bagsiden. Foran har mobilen et display, der går fra kant til kant og fra top til bund, og det betyder, at hullet til frontkameraet er væk. I stedet har OnePlus valgt en pop op-løsning, hvor frontkameraet kommer op, når du har brug for det. Det ser mega blæret ud, når du lige popper det op for at tage en selfie. Ifølge OnePlus kan du hæve og sænke kameraet minimum 300.000 gange, og mon ikke det burde være nok til et par selfies.
 
Som en lille ekstra feature sænker kameraet sig selv, hvis mobilen registrerer et pludseligt fald. Så skulle du være så uheldig at tabe telefonen, er kameraet mindre udsat. Det er smart tænkt af OnePlus. Og det virker!
   

Virkelig god vibrationsmotor

Tidligere har vibrationsmotoren i en OnePlus været en tam oplevelse, og det har været et punkt, der virkelig har adskilt OnePlus fra konkurrenterne. Men i OnePlus 7 Pro er der virkelig kælet for denne funktion. Motoren er nu kraftigere og mere responsiv, hvilket tydeligt mærkes, når du navigerer i mobilen og skriver på tastaturet. Det er en fornøjelse, at der er blevet justeret her.
 

Mangler IP68-certificering og jackstik

Det fede motoriserede frontkamera-setup har dog også en pris. OnePlus 7 Pro har ikke IP-certificering, som er en standard, der fortæller, hvor modstandsdygtig mobilen er for vand og støv. Der har været skriverier på nettet, hvor folk skriver, at mobilen kan tåle vandsprøjt, men det er ikke noget, jeg vil anbefale dig at kaste dig ud i, før det eventuelt skulle blive gjort officielt med en IP-rating.  

Et andet mærkbart minus er det manglende jackstick i OnePlus 7 Pro. Så skal du høre musik uden at genere alle omkring dig, må du anskaffe dig et par hørebøffer med Bluetooth-opkobling. Du får nemlig heller ikke jackstick-til-USB-C-adapter eller et headset med i salgsæsken. Det manglende jackstick giver dog plads til et større batteri til at trække det store display, som OnePlus 7 Pro er forsynet med.

Display med ekstraordinær størrelse og kvalitet

OnePlus 7 Pro er udstyret med et kæmpe Fluid AMOLED display på 6,67” med 516 pixels pr. tomme og en opløsning på 1.440 x 3.120 pixels. Displayet fylder hele 88,1 % af mobilens front, og det bringer mobilen op på siden af Huawei P30 Pro, som er den mobil med den højeste såkaldte screen-to-body ratio.

Modsat normale displays på 60hz har OnePlus 7 Pro et 90hz-display med hurtigere opdateringshastighed. Det gør bevægelser på skærmen mere flydende; især ved scrolling og gaming. Samtidig er farverne skarpe, der er fine kontrastforhold, og sort er sort. Det er en super lækker skærm, der er en fornøjelse at bruge.

 

Indbygget fingeraftrykslæser i skærmen

Skærmen byder ligeledes på en indbygget fingeraftrykslæser, der er opgraderet fra sidste efterårs OnePlus-model. Den er nu blevet hurtigere og er blevet bedre til at registrere fingeraftrykket. Der er tale om en optisk læser, der tager et billede af dit fingeraftryk. Jeg synes, den fungerer fint, og jeg har ikke registreret voldsomt mange fejlscanninger. Den er ikke på højde med fingeraftrykslæseren i Huawei P30 Pro, men den slår Samsung S10-serien med flere længder.
 

Stereolyd - langt om længe

Til et super fedt billede hører god lyd. Her har OnePlus altid benyttet sig af en enkelt højtaler i bunden, hvilket har været en skuffende oplevelse. Men heldigvis kommer der nu lyd ud fra højtaleren i bunden samtidig med at samtalehøjtaleren også hjælper til, når der afspilles lyd på OnePlus 7 Pro. Det giver den længe ønskede stereo-effekt. Den kan spille utrolig højt og bliver lige en anelse skinger, hvis du skruer volumen op til det maksimale.

Beyond the speed you need

De fleste toptelefoner i dag leverer en rigtig fornuftig hastighed uden for mange pauser og lag. OnePlus 7 Pro er bare lige det hurtigere end alle de andre. Den er forsynet med nyeste high end-processor fra Qualcomm, SnapDragon 855. Sammen med 6GB ram, skærmens hurtige opdateringshastighed og OnePlus’ eget overlay på Android, så kører alting vanvittigt hurtigt. Den er umulig at få i knæ eller til at hoste eller bøvse. Den leverer en snorlige performance, og alt kører upåklageligt.

Du kan få OnePlus 7 Pro i flere forskellige størrelser. Den jeg har testet er med 8 GB ram og 256 GB hukommelse, men du kan ligeledes få den med 6 GB eller 12 GB ram og 128 GB hukommelse. Du kan ikke udvide OnePlus 7 Pro med eksternt hukommelseskort.

Oxygen OS ovenpå Android 9 er en dejlig oplevelse

Jeg er stor tilhænger af den rene Android version, da det oftest giver en mere flydende design-oplevelse. OnePlus 7 Pro er udstyret med Oxygen OS, som den kinesiske producent selv udvikler. Det er meget tæt på den rene Android oplevelse, og den eneste tydelige forskel er kamera-appen. Derudover får du gesture-kontrol, smart-screenshot og smart tilstand, der via en fysisk knap giver dig ekstra muligheder for lydindstillinger.

Oxygen OS er min klare favorit, når der skal lægges noget oven på Android. Derudover er der jævnligt opdateringer med Oxygen OS, der inkluderer de nyeste Android sikkerhedsopdateringer.

Batterioplevelse langt over middel

Der skal et stort batteri til at skubbe de mange pixels displayet har, og heldigvis lever OnePlus 7 Pro op til det med et 4.000 mAh-batteri. Det er ikke det største i forhold til andre topmobiler, men det performer rigtig godt. Du kan få omkring halvanden dag ud af det ved moderat brug, og giver du den max gas, skal du regne med at skulle oplade ved sengetid. Jeg har selv fået tæt på seks timers tændt skærm-tid ud af OnePlus 7 Pro på en krævende arbejdsdag. Det er mere end godkendt med det kæmpe display.


Warp speed-opladning

Når du så plugger OnePlus 7 Pro i opladeren, går det også stærkt. Du oplader med warp-hastighed, og du går fra 0-100 på én time. Det er en imponerende opladehastighed og absolut blandt de hurtigste på markedet.
 • 10 minutter: 25 %
 • 20 minutter: 45%
 • 30 minutter: 65%
 • 60 minutter: 100 %
Du må dog nøjes med kablet opladning, da OnePlus 7 Pro desværre ikke understøtter trådløs opladning.
 

Godkendt kamera

I de seneste år har OnePlus´ kameraløsning haltet lidt efter konkurrenternes topmobiler, og i år er ingen undtagelse. Det er dog kommet et skridt tættere på.

Bagsiden af OnePlus 7 Pro er udstyret med et tre kameraer; det primære kamera på 48 MP wide-kamera, et telekamera på 8 MP og et ultra wide-kamera på 16 MP. Du har mulighed for at zoome op til tre gange med telelinsen, tage panoramabilleder med ultra wide-kameraet og tage flotte bokeh-billeder med sløret baggrund med det primære kameraer.

I dagslys tager kameraerne fornuftige billeder med godkendt kvalitet og detaljegrad. Der er ikke så meget blæs på farverne som eksempelvis Samsungs topmobiler, så sammenligner man billederne med Samsung Galaxy S10, fremstår billederne en anelse mere kedelige men til gengæld mere naturlige. Portrætfotos synes jeg har anelse rødligt skær over sig, og motivet fremstår derved let som rød i hovedet. Sløringen er dog helt fin.


Bedre low light-billeder

Billeder taget i lav belysning er også blevet bedre på OnePlus 7 Pro i forhold til forgængerne, men der er stadig lidt vej op til de store. Ved brug af nattefunktionen bliver billederne fornuftige, og der kommer ok med lys ind på billedet. Detaljegraden halter dog i forhold til fx Samsung Galaxy S10. Når det kommer til aftenbilleder, bliver OnePlus 7 Pro i den grad overhalet af andre topmodeller som fx Huawei P30 Pro. Men det er fedt at se, at OnePlus 7 Pro kommer tættere på konkurrenterne.
 

Fin videokvalitet

Video optager du med det primære kamera i en opløsning på 2.160 pixels med 30 og 60 billeder pr. sekund. Der er ikke optisk billede stabilisator (OIS), så du får i stedet hjælp af en elektronisk billede stabilisator (EIS). Den manglende OIS gør dog ikke det store ved videooptagelserne. Jeg synes videoerne bliver fine, og selvom du ryster mobilen en del, sørger EIS for rolige bevægelser.

Konklusion - Den bedste topmobil til prisen

De ting der tidligere har irritereret mig mest ved OnePlus-mobiler har været lyden fra en enkelt højtaler og den tamme vibrationsmotor. De har altid haft styr på hastighed, batteri og skærmoplevelse og leveret en acceptabel kameraoplevelse. Nu er der blevet kræset for netop disse dele i OnePlus 7 Pro, og selvom prisen er steget til over 5000 kr., får du vildt meget mobil for pengene. OnePlus 7 Pro er et virkelig godt køb, hvis du vil have en god og stor mobil, hvor stort set ALT spiller til topkarakter. Kun manglende jackstik og trådløs opladning samt det faktum at kameraet endnu ikke er helt på højde med andre topmobiler trækker lidt ned. Men er det områder, du alligevel ikke vægter højest, så er OnePlus 7 Pro et absolut must have, hvis du kigger efter ny (stor) Android-topmobil.

OnePlus 7 Pro lander på 9,25 ud af 10.

Se vores mobiludvalg

Hos Fullrate opdaterer vi jævnligt vores webshop med de nyeste smartphones.


 
 
 
 
 

Læs også:

Samsung Galaxy S10: Forfinet toptelefon med enkelte udfordringer

Samsung Galaxy S10: Forfinet toptelefon med enkelte udfordringer

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op