'
 
 
 
 
 
 


Hvorfor har esport brug for et format som blast pro series? [esport]

I samarbejde med RFRSH

15. november 2018

Staples Center, Wembley Arena, Beijing National Stadium, Barclays Center, Madison Square Garden. Disse er blot nogle af de største internationale multiarenaer, hvor internationale esport-events har fyldt tribunerne. Esport er større, end det nogensinde har været, og det er kun på vej i én retning. Udviklingen i branchen og øget interesse fra et stigende antal aktører har gjort, at der stilles betydeligt højere krav til turneringsarrangørerne. 
 

Det typiske Counter-strike format

Der er ikke ét konkret svar på, hvordan det klassiske Counter-Strike turneringsformat ser ud, og heller ikke, hvordan det absolut bør være. Der er dog en generel opskrift, der går igen hos de fleste arrangører ved den nuværende generelle turneringsform:
 
Typisk indebærer det 12 eller 16 hold, der kæmper sig gennem gruppespil, slutspil og finaler over en eller to ugers tid. Gruppespillet forløber sig typisk fra ugens start om mandagen eller tirsdagen og frem til fredagen, hvor det bliver afgjort, hvilke hold, som spiller i den respektive arena-del af turneringen om fredagen, lørdagen og søndagen.
 
Underholdningsmæssigt giver det selvfølgelig anledning til en masse spænding, der først bliver forløst i sidste øjeblik. Men netop det faktum at det FØRST bliver forløst på et så sent tidspunkt, kan gøre den nødvendige planlægning svær for fans, holdene selv, kommercielle aktører såvel som producenter og broadcasters.
 
For at kunne producere og afholde et professionelt event, der sikrer og overholder internationale produktionsstandarder for alle involverede aktører, kræver det en masse planlægning.
 
Én af de ting RFRSH Entertainment forsøger at gøre anderledes med BLAST Pro Series er at annoncere alle hold og programsætte alle kampe i god tid før turneringens start. Et resultat og en konsekvens ved dette har været at inkludere færre hold ved turneringerne for at få puslespillet til at gå op i sidste ende. Men det betyder samtidig også, at publikum, sponsorer og rettighedshavere har vished for programmet og hvilke hold, der spiller live på scenen i arenaen - og derfor kan planlægge langt bedre. 


Blast pro series formatet

Formatet til BLAST Pro Series turneringerne er struktureret således, at alt nødvendig information vil være offentligt tilgængeligt i god tid forinden turneringens afholdelse. På denne måde sikres det, at relevante aktører har de nødvendige informationer til at planlægge kommercielle aktiviteter, sponsoraktivering, indhold og meget andet.
 
Turneringen forløber sig over to dage med tre forskellige produktioner, da der produceres særskilt indhold til henholdsvis arena-, stream- og broadcastproduktionerne.
 
Første dag
Førstedagen af turneringen er uden arenaproduktionen og tilskuere. Denne del bliver altså udelukkende vist på stream og TV. Her spilles nogle af de første runder i gruppespillet, så der er tid til både gruppespil og finaler den efterfølgende dag.
 
Anden dag
Den efterfølgende dag afholdes resten af turneringen live fra scenen i arenaen. Dette indebærer alle de afgørende gruppespilskampe, BLAST Stand-off, hvor tredjepladsen vælger et modstanderhold til direkte 1v1 duel om 20.000 dollars samt den endelige finale mellem de to bedste hold fra gruppespillet.
 
Alle kampene i gruppespillet (fem kampe pr. hold) er planlagt i lang tid forinden. I forlængelse af dette vil veto-processen, der afgør hvilke maps, som skal spilles i kampene, også være foretaget i forvejen. Det kan der være flere fordele forbundet med.
 
- Ved at fastlægge vores turneringsplan og offentligt kommunikere dette ud helt ned i detaljer omkring, hvilken bane kampen skal spilles på, åbner vi samtidig muligheden for alle til at involvere og engagere sig, siger Steen Laursen, VP of Communication & Brand i RFRSH Entertainment.
 
Ledelsen hos RFRSH Entertainment mener, at vi i Danmark allerede er foran resten af verden på mange punkter, når det kommer til at løfte esport til et mere professionelt niveau. Steen Laursen fortsætter:
 
- Fans og tilskuere ved, hvad de får. De ved, at man med sikkerhed kan få lov til at opleve sit favorithold live i arenaen, når de køber en billet. Indholdsskabere og rettighedshavere har via bedre forberedelsestid mulighed for at skabe relevante fortællinger og indhold af højere kvalitet. Holdene og organisationerne har bedre mulighed for at forberede sig til enhver del af turneringen, og der er mulighed for et øget samarbejde med kommercielle samarbejdspartnere og sponsorer, der kan aktivere deres sponsorater på en helt anden måde. Det gavner alle involverede parter og statuerer samtidig Danmark som en frontløber i professionaliseringen af esport på et globalt plan.
 

Video: fordelene ved blast pro series som turnering

I nedenstående video fortæller de to Astralis-spillere Xyp9x og gla1ve om fordelene ved BLAST Pro Series fremfor andre turneringer.
 

 

Derfor er blast pro series fremtidens cs:go format
Uvished angående turneringsformatet og helt generel information vil være en stopklods for flere aktører, der allerede eller måske overvejer at blive en del af branchen. Det er nødvendigt for fans, hold, producenter og flere aktører at kende til tidspunkter på, hvornår, hvilke dage, og hvor holdene i turneringen spiller. Det er nødvendigt, at fans eller sponsorer kan være sikre på, hvorledes ens yndlingshold overhovedet spiller live i arenaen, hvis personen køber en billet. Da meget af denne planlægning foregår “bag lukkede døre” hos arrangørerne, er det svært for involverede parter at få denne viden. Tit og ofte vil information som denne først blive offentliggjort blot få dage forinden turneringens afholdelse.

Formatet til BLAST Pro Series skal forsøge at imødekomme netop uvished med klare informationer og tidlig inddragelse af alle aktører. Fuldkommen gennemsigtighed gør planlægningen lettere for alle. Det er et problem for fans, der ikke ved om og hvornår deres favorithold evt. spiller i arenaerne, for kommercielle partnere, der er mangler vished for at kunne planlægge og aktivere deres hold-partnerskaber/sponsorater over for et live publikum. Til sidst gælder det også for broadcastere, der sjældent kan planlægge rettidigt for at sikre det højeste underholdningsniveau.


 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op