'
 
 
 
 
 
 


Hvad er WiFi?

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

11. december 2019

WiFi er efterhånden allemandseje. Du skænker det nok ikke mange tanker, dine enheder hopper bare på – med mindre det ikke virker – så er fanden løs.

WiFi er et trådløst netværk, også omtalt som trådløst internet, som dine elektroniske enheder fx computeren, mobilen, smartTV’et eller IoT (Internet of Things)-gadgets kan logge på, så du kan komme på internettet uden et kabel. Dette trådløse netværk anvender radiobølger, der muliggør dataoverførsel over kortere afstande.

Skal man være en smule mere teknisk, er WiFi en trådløs netværksprotokol, der tillader enheder at kommunikere med hinanden uden internetkabler. Der findes flere trådløse netværksprotokoller - du har nok hørt om nogle af de andre også fx Bluetooth og LTE, der står for Long Term Evolution. WiFi repræsenterer den type af LAN (local area network)-protokol, der er baseret på 802.11IEEE standarden.

Vores netværksudviklingschef har skrevet lidt mere om standarderne her: WiFi-standarder fra starten til i dag
 

Hvordan bliver kablet internet til WiFi?

Internettet løber i lange kabler rundt om hele jorden. For at få adgang til internettet, skal du kobles på via et internetkabel, der også bliver kaldt netværkskabel, LAN-kabel eller ethernetkabel. Det gøres ved, at der bliver lavet en bredbåndsinstallation hjemme hos dig, hvorefter der sættes et kabel fra installationen ind i en WiFi-router.

Routeren laver signalet fra kablet om til trådløse radiosignaler, som dine elektroniske enheder kan logge på. Det kan være alt fra din mobil, computer og TV til en million forskellige IoT-gadgets, der efterhånden findes - heriblandt Philips Hue pærer.
 

Hvad er så et WiFi-hotspot?

Et WiFi-hotspot er helt enkelt et afgrænset område, hvor en virksomhed eller privatperson deler en internetforbindelse, som du kan logge på. Hotspots kan efterhånden findes alle steder fx i de fleste caféer, i lufthavnen, i toget, i shoppingcentre eller på biblioteket. Nogle gange kræver det en kode, mens du på andre hotspots bare kan logge direkte på - en såkaldt åben internetforbindelse. Vær dog varsom med at hoppe på hotspots – det kan du læse mere om her: 10 vigtige råd til dig, der benytter gratis WiFi [TIP]
 

8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi

Da et WiFi-netværk er baseret på relativt svage radiosignaler, der sendes mellem WiFi-routeren og de enheder, som er forbundet til det, er et WiFi-netværk ret følsom teknik. Derfor kan mange ting, have indvirkning på om dit WiFi sløves, eller rækkevidden begrænses. Der er ting, du selv kan gøre for at optimere dit WiFi derhjemme, og det kan du læse om her: 8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi [TIP]


Du kan også forbedre dit WiFi-signal derhjemme med en WiFi-scanner. Sådan en har Fullrate lavet, og den er ganske gratis til både iPhone og Android. Hør Jørgen fortælle om appen her:

 

FÅ WIFI HOS FULLRATE

Hos Fullrate kan du få WiFi ved at bestille bredbånd. Når du har bestilt bredbånd hos Fullrate, sender vi en WiFi-router afsted til dig. Når dit internet er sat op, kan du streame, surfe og game løs på internettet via alle dine enheder derhjemme – helt uden kabler. Du kan finde hastigheder uanset dit behov. Se vores bredbåndshastigheder her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Torden og lynild! Sådan påvirker tordenvejret din router

Torden og lynild! Sådan påvirker tordenvejret din router

Hvad er forskellen på megabit og megabyte?

Hvad er forskellen på megabit og megabyte?

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op