'
 
 
 
 
 
 


Hvad er en dumbphone?

I takt med, at downsizing er blevet hipt, hører man mere og mere om såkaldte dumbphones. Navnet er ikke synderligt flatterende, men det understreger blot, at det er det modsatte af en smartphone. En gammeldags mobil, der ikke har alle de fancy funktioner, som nutidens smartphones har.

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

11. december 2019

En dumbphone går også navnet "feature phone" eller "dumtelefon". Det er ikke noget, man skal føle sig stødt over - det har intet med brugeren at gøre, det er blot fordi en dumbphone, er det modsatte af en smartphone. Det er en enklere mobiltelefon, der kun har begrænsede features. Som regel har en dumbphone kun mulighed for opkald og tekstbeskeder - af og til også begrænsede multimedie- og internetfunktioner.

En gammel kending får revival

Kan du huske Nokia? Så husker du nok også en af tidens mest sælgende mobiltelefoner; Nokia 3310. Nu forsøger Nokia at komme tilbage på mobilmarkedet, og det gør de med bl.a. en ny version af 3310 - som er en dumbphone. Den har kun 2G, hvor moderne smartphones har 3G og 4G - og snart 5G. Det er ikke meningen, at man skal surfe rundt på nettet, lægge billeder på Instagram og Facebook eller hente tonsvis af apps. Til gengæld er den simpel, og holder batteri i lang tid - i 3310s tilfælde op til en måned.

Ikke kun til de hippe

En dumbphone er ikke kun et hipt begreb. Det kan også være interessant for personer, der ønsker en mobil uden alle mulige dikkedarer, det kunne fx være ældre mennesker. Der findes deciderede seniormobiler, hvor knapperne er store, og lydstyrken er kraftfuld. Men ønsker man ikke at gå hele vejen til en seniormobil, så er en dumbphone en god mulighed for at få en simpel mobil i både design og brugeroplevelse.

 
 
 
 
 

Læs også:

Hvad er en phablet?

Hvad er en phablet?

Hvad er en Dual-SIM mobil?

Hvad er en Dual-SIM mobil?

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op