'
 
 
 
 
 
 


Huawei P30 Pro: Powermobil med fabelagtigt batteri og kamera

Af Michael Berthelsen | Supportchef

9. maj 2019

Sidste år satte Huawei med sin P-serie nye standarder for smartphonekameraet, og med P30 tager de endnu en gang mobilfotografering til nye højder. P30 Pro er indtil videre kamerakongen af 2019.
 
Så er du på udkig efter en rigtig lækker mobil med branchens bedste og mest alsidige kameraløsning, så læs med her

Huawei P30 Pro lander på 9,5/10

PLUSSER

  • Kameraet
  • Displayet
  • Masser af fart
  • Batterioplevelsen inkl. en vanvittig opladningshastighed
  • Lækkert, kompakt design

MINUSSER

  • EMUI trænger til opdatering
  • Hård strømstyring sluger notifikationer
  • Manglende stereolyd

Lækkert design

P30 Pro er produceret i den velkendte cocktail af glas og aluminiums, men i år buer gorillaglasset symmetrisk ned til aluminiumsrammen fra front- og bagside. Mobilformatet på 19.5:9 gør P30 Pro behagelig at håndtere og have i hånden, selvom den har en kæmpe skærm. Den er lidt mere aflang end P20 Pro, men har stort set samme mål (158 x 73.4 x 8.4 mm), og det endda med et hele 6.47” stort display. Vægten er 192 gram – lidt mere end forgængeren. Der er display fra kant til kant og stort set ingen spildplads i top og bund. Frontkameraet sidder i toppen af mobilen og ligner nærmest et dråbeformet hak. Det ser rigtig fornemt ud og giver rigtig meget displayplads. Hele 88,6 % af mobilens forside er display

På glasbagsiden er der ikke de store ændringer fra P20 Pro, men den vertikale kameraopsætning stikker en smule ud, så mobilen ligger ikke fladt på ryggen. 

Derudover er Huawei P30 Pro IP68 certificeret.
 

Best-in-class in-screen fingeraftrykslæser

P20 Pro havde en fingeraftrykslæser under displayet, men i år har Huawei valgt at indbygge den i selve displayet. Det er nu en optisk læser, der er placeret under displayet og kun kommer til syne, når skærmen aktiveres, fx når du rører ved mobilen.  

Huawei brugte også en optisk fingeraftrykslæser i deres Mate 20 Pro fra efteråret 2018, men den er nu blevet forfinet og virker endnu bedre. Det er den bedste in-screen fingeraftrykslæser, jeg har prøvet. Det går ganske hurtigt, uden at den helt er på højde med mere traditionelle fingeraftrykslæsere. Træfsikkerheden er dog ikke lige så høj, som jeg er vant til på normalt placerede fingeraftrykslæsere. Du skal være omhyggelig med at placere fingeren i det afmærkede område for at være sikker på at få hul igennem til hjemmeskærmen, og du får helt sikkert ikke lov til at komme ind til din hjemmeskærm, hvis du benytter fingeraftrykslæseren med våde eller fedtede fingre – så må du ty til 2D ansigtsgenkendelsen i stedet.

Jeg er dog helt vild med, at fingeraftrykslæseren nu er gemt væk under displayet, og det opvejer for de små udfordringer, der er med den nye teknologi.

Fedt display

Displayet i P30 Pro er et hele 6,47” OLED display med en pixeltæthed på 398 pixels pr. tomme. Det giver en opløsning på 1080 x 2340 pixel. Man kunne have ønsket sig et 2K display med endnu større skarphed, som på Mate 20 Pro. Det ville betyde, at batteriet ville skulle oplyse færre pixels, hvilket også ville give et endnu bedre strømforbrug.
 
Selvom dråbehakket fylder en anelse i toppen, så vænner man sig hurtigt til det. Man kan også vælge at ”software-slukke” det i indstillinger, men så får du det mindre displayplads.
 
Displayet i Huawei P30 Pro er lækkert. Der er knald på farverne, masser af kontrast og fine betragtningsvinkler. Om aftenen kan der skrues rigeligt ned for displayet, så du ikke bliver blændet under dynen, og i direkte sollys er der absolut ingen problemer. Det er et super flot display på højde med dem, vi ser i de førende topmobiler.
 

Ny lyd-teknologi

Displayet i Huawei P30 Pro bruger så meget plads, at den normale samtalehøjtaler i toppen er forsvundet. Derfor bliver lyden ved samtaler leveret af en ny akustisk skærmteknologi, der får displayet til at skabe lyden igennem vibration. Du kan stort set sætte øret til displayet hvor som helst, og lyden vil gå klart igennem, og det er svært at høre forskel på lyden her og den fra en normal samtalehøjtaler. Desværre betyder det, at stereo-effekten udebliver, når du ser video mv., da lyden kun leveres af højtaleren i bunden telefonen. Det er lidt et tilbageskridt. Men lyden, der leveres af højtaleren, er ganske fin, og højtaleren kan spille højt uden at blive skinger.

Powermobil

I dag er de fleste topmobiler næsten altid fri for lag og rigtig hurtige i brug. Selvom Huawei P30 Pro genbruger Kirin 980 chippen fra Mate 20 Pro, er der intet at udsætte på hastigheden. Det er altså Huaweis egen processor, og ydeevnen skulle være øget med 20% og strømeffektiviteten med 40% i forhold til sidste års Kirin 970, som sad i P20 Pro.

Hvad angår hastigheden, er der intet at sætte på den. P30 Pro flyver af sted – der er intet, der stopper den. Der er så meget smæk på store spil, multitasking, navigering i menuen samt krævende apps mv. Alt bliver bare slugt uden et host.

I P30 Pro får du ligeledes 6 GB RAM til at bistå den hurtige Kirin 980 processor. Det er mere end rigeligt, og jeg har ikke oplevet nogen udfordringer med håndtering af denne ram.

Der er 128 GB hukommelse i P30 Pro, hvilket giver dig rig mulighed for at tage billeder, videoer og installere apps. Hvis det alligevel ikke skulle være nok, kan du smide et nano-SD kort i for ekstra hukommelse. Det er op til 256 GB.

Fremragende batterioplevelse

Der er et stort 4200 mAh batteri i P30 Pro. Det store batteri kombineret med den strømeffektive Kirin 980 processor og EMUI 9.1s effektive strømstyring giver en formidabel batterilevetid. Du kan snildt bruge mobiltelefonen dagen lang, uden at væres nødsaget til at genoplade i løbet af dagen. Med et massivt brug i løbet af en lang 14 timers ”arbejdsdag” har jeg været oppe at snuse til 7 timers tændt skærmtid med masser af opkald, kameraaktivitet, YouTube, musikstreaming mv. Det er simpelthen fremragende!
 
Skulle du have brug for hjælp fra opladeren, kan Huaweis super hurtige oplader, der naturligvis følger med, give dig 25% strøm på 10 minutter og 50% strøm på 20 minutter fra helt afladet.

En fuld opladning tager sølle 58 minutter via kabel. Det er den hurtigste opladning, jeg nogensinde har oplevet på en high-end smartphone. 

Du kan også oplade trådløst med relativ høj hastighed, da Huawei Pro Pro kan oplade med 15 Watts trådløs teknologi, men det kræver en trådløs oplader, der kan levere dette output. 

Ikke nok med at P30 Pro kan modtage strøm trådløst, så kan den også afgive strøm via trådløs teknologi. Huawei kalder det reverse charge, og det kan altså oplade andre trådløse enheder – naturligvis på bekostning af batteriniveauet i P30 Pro. Om det vil blive brugt er spørgsmålet, men du har muligheden for at blive dagens helt, hvis du kan genoplive en vens afladte mobilbatteri.
 

Vildt kamera-setup

Huawei P30 Pro er udstyret med fire kameraer på bagsiden, der igen i år er signeret af Leica, og ét selfieshooter-kamera på forsiden. De fire kameraer på bagsiden består af et 40 MP vidvinkel kamera, et 20 MP ultra-vidvinkel kamera, et vildt 8 MP periskopkamera, der kan zoome 5 gange via optisk zoom og op til 50 gange med optisk og digitalt zoom kombineret – sidstnævnte periskoplinse er P30 Pros hovednummer – og endelig et Time-Of-Flight 3D kamera, der bidrager til at skabe bedre dybde ved eksempelvis portræftfotos.

Ultra-vidvinkel kameraet giver nogle rigtig fine muligheder, især når du står tæt på et stort motiv. Du kan nu få det meste med uden at gå på kompromis med din egen placering.
 
Alle tre kameraer tager nogle rigtig flotte billeder i dagslys, hvor farverne gengives rigtig flot. Måske er de en anelse over i de kolde farvenuancer i forhold til nogle af konkurrenterne, men det er i småtingsafdelingen. Detaljegraden i billederne taget med P30 Pro er også super god. 
 


Periskoplinse-zoom

Som sagt er der lagt stor vægt på periskoplinsen i P30 Pro. Det er forståeligt, for det er virkelig fedt, at man kan zoome så meget uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Især med op til 10 x zoom ser billederne flotte ud – med kun minimal kvalitetsforringelse. Selvfølgelig bliver det grynet, når du zoomer op til 50 gange, men du kan sagtens se på billedet, hvad der foregår. Det er virkelig flot arbejde og en vild teknologi. Du kan komme rigtig tæt på, og det giver god mening når til store begivenheder, hvor du kan være langt fra ”målet”. Dog skal det siges, at hvis du zoomer ind 50 gange, er det meget svært at styre fokus, og du skal virkelig holde mobilen stille for at få optimal udnyttelse af den store zoom-funktion.
 

Flotte portrætfotos med Time-of-flight 3D-kamera

Du har mulighed for at tage nogle rigtig elegante portrætfotos, da samarbejdet mellem kameraerne og TOF-3D linsen giver den slørede baggrundseffekt bokeh. Sløringen er rigtig fin, og balancen mellem sløring og motivet er god. Du kan i øvrigt vælge, om du vil have hjerter, cirkler, diske mv. i baggrundssløret – en fin dimension til bokeh-effekten.

Huawei P30 Pro har stadig kunstig intelligens ombord og hjælper til med at genkende motivet, når du skyder billeder med kameraet, og indstiller det, så det passer til situationen. Jeg synes, det er blevet bedre i forhold til sidste års P20 Pro, og det er sjældent, der overeksponeres på farver og lyssætning, og situationen misforstås.
 

P30 Pro kan se i mørke

Billeder taget med P30 Pro i aftenbelysning bliver rigtigt gode, især når man sammenligner med konkurrenterne. Når du skyder billeder med Huaweis ”nat”-indstilling, kan kameraet vitterligt få motiver frem, som øjet ikke kan registrere. Det er vildt, hvor godt det fungerer. Kameraet får vanvittigt meget lys med på billederne, også selvom der stort set intet lys er. Dog er farverne igen lidt til den kolde side, men når der zoomes ind, er der minimalt med billedstøj, så det er rigtig flot. 
 
Når du benytter ”nat”-indstillingen, koster det i forhold til lukketiden, og et billede kan tage op til 7 sekunder at tage, alt afhængig hvor meget lys der er i lokalet.
 

Masser af selfie-muligheder

Selfiekameraet er et 32 MP vidvinkel kamera, der tager nogle rigtig flotte selvportrætter. Der er masser af liv og detaljer i billederne, og du har mulighed for at lave selfies med bokeh-effekt og med diverse sjove baggrunde.

Du kan optage video i 2160p ved 30 billeder pr. sekund (bps), 1080p ved 60 (bps) og 1080p ved 30 bps. Ved sidstnævnte opløsning er der elektronisk billedstabilisering.
 
Du har altså rig mulighed for at tage nogle flotte og ekstraordinære fede billeder med P30 Pro. Det er uden tvivl det mest alsidige kamera-setup, der endnu er sat i en smartphone. 

Android 9 med EMUI 9.1

EMUI er Huaweis skin til Android, og det ser ud, som det har gjort de seneste par år. Jeg synes, det trænger til en opdatering, så det får et lidt nyt look. Flere konkurrenter justerer og re-designer jævnligt, og især Samsung har gjort det godt med deres opdatering til ONE UI. 

Der er utroligt mange muligheder med EMUI 9.1, og nogle af tilpasningerne er super fede, mens andre er lettere overflødige. Desuden er menustrukturen lettere uoverskuelig og så stopper EMUI 9.1 ind imellem nogle af de apps, der kører i baggrunden.
 

Masser af forbindelsesmuligheder

Kirin 980 processoren i P30 Pro giver mulighed for datahastigheder på hele 1,4 GB. Det er vanvittige hastigheder, som dit teleselskab alligevel ikke kan levere. Ikke engang TDCs netværk, der er Danmarks bedste, kan komme herop. 
 
Jeg har på P30 Pro oplevet fine hastigheder ved down- og upload på 4G og en god antennekvalitet på niveau med de bedste. Der er endvidere alt den WiFi-teknologi i P30 Pro, du kan ønske dig, og alt kører snorlige. Jeg har dog oplevet små udfordringer med at blive kastet af Bluetooth, men det kan muligvis hænge sammen med den hårde strømstyring i EMUI 9.1.

Konklusion - P30 Pro giver smæk for skillingerne

Huawei P30 Pro er en utrolig fed mobil, og især batterioplevelsen og kameraets alsidighed imponerer vildt. Der er grund til at kigge Huawei P30 Pros vej, hvis du er på udkig efter ny topmobil. Især hvis du går op i mobilfotografering. Prisen er høj, men ikke i nærheden er konkurrenternes topmobiler. Så forkæl dig selv – og nyd det.
 
Huawei P30 Pro – vi lander på 9,5 ud af 10.

Se vores mobiludvalg

Hos Fullrate opdaterer vi jævnligt vores webshop med de nyeste smartphones.


 
 
 
 
 

Læs også:

Samsung Galaxy S10: Forfinet toptelefon med enkelte udfordringer

Samsung Galaxy S10: Forfinet toptelefon med enkelte udfordringer

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op