Huawei P10 - Potent, prægtig og pålidelig [TEST]

Foråret nærmer sig, hvilket betyder nyheder fra mobilproducenterne. Huawei er ingen undtagelse, der henover de sidste mange år har lanceret deres P-serie på dette tidspunkt. I år er vi kommet til P10. Endnu et potentielt salgshit i et velkendt stilsikkert design, godt kamera og hurtig performance, dog uden store fornyelser.

Michael Berthelsen | Supportchef
Af Michael Berthelsen | Supportchef

Kom indenfor, æblemand

Den allerførste tanke man får med en P10 i hånden er, at designet i den grad minder om noget, man har set før. En smartphone med stor glasfront, bløde hjørner og en krop i børstet aluminium, hvor antennerne er fint inkorporeret på bagsiden.

De afrundede kanter og hjørner giver en behagelig følelse i hånden, når mobilen betjenes, og set i forhold til inspirationskilden har P10 væsentlig flere detaljer og finpudsningen er lige en tand flottere.

Holder man Huawei P10 op mod forgængeren P9, er displayet kommet længere ud imod kanterne. Det resulterer i, at der er skåret over en 1 mm af bredden. 1 mm er selvfølgelig ikke meget, men det giver et bedre designindtryk. Mobilen bliver mere kompakt og gør den relativ nem at betjene med en hånd selvom displayet er på 5,1”.
 

 • Huawei P10 - Design
 • Huawei P10 - Design
 
 

Materialevalg og kvalitet er i top. Der er ingen problemer med knage- eller knirkelyde ved hårdhændet brug, og der er ingen samlinger, der gaber eller irriterer. Dog er P10 utrolig glat, så vi anbefaler, at du benytter det medfølgende cover for et bedre og mere sikkert greb.

P10 er desværre hverken støv- eller vandafvisende, så du skal være ekstra opmærksom, når du benytter den. Til gengæld er det nyeste udgave af Gorilla Glas, der dækker forsiden, nemlig Gorilla Glas 5.

Målene på P10 er 145.3 x 69.3 x 7 mm og den vejer 145 gram.
 

 • Huawei P10 - Design og materialer
 • Huawei P10 - Design og materialer
 
 

360° rundt om P10

Knapplaceringerne er som det plejer at være på Huaweis P-serie.

På højre side er power- og volumeknapperne placeret - i en fornuftig afstand fra hinanden, så du ikke laver fejltryk. Powerknappen har tilmed fået ekstra rillet tekstur, så du meget nemt kan finde den med tommelfingeren. Begge knapper giver fin feedback ved tryk. På venstre side er SIM- og SD-kort skufferne placeret. I bunden er der et jackstik, USB-C indgang, monohøjttaler og mikrofon.

Huawei har fortsat samarbejdet med Leica, og bagpå mobilen finder du to Leica kameraer, der er helt plan med bagsiden. Ud over displayet består fronten af et kamera, nærhedssensor, notifikationslampe og naturligvis opkaldshøjttaler. Sidst, men ikke mindst, er der blevet plads til en fingeraftrykslæser under skærmen.
 

 • Huawei P10 jackstik, USB-C
 • Huawei P10 Power- og volumenknap
 
 

Fremragende, men ulogisk fingeraftrykslæser

I modsætning til tidligere P-modeller er fingeraftrykslæseren nu placeret foran på Huawei P10. Dermed bliver tommelfingeren den primære finger til at aktivere mobilen, hvor det før var pegefingeren bagpå.

Fingeraftrykslæseren er fremragende - den registrerer din berøring lynhurtigt, og det er meget sjældent at der sker fejlregistreringer.

På Huaweis topmodel Mate 9 Pro, som vi anmeldte i december (læs anmeldelsen her), fungerer fingeraftrykslæseren foran også som hjemknap, så du nemt kan komme tilbage til hjemmeskærmen. Den funktion er udeladt på P10. Som udgangspunkt fungerer den udelukkende som fingeraftrykslæser. Der findes heller ingen kapacative knapper ved siden af fingeraftrykslæseren til at navigere i brugerfladen. Der bruger du onscreen software-knapperne, som P9 også har gjort brug af.

Det virker ulogisk ikke at have indarbejdet fingeraftrykslæseren bedre i navigationen, og man kommer især i starten til at trykke på den for at komme tilbage til hjemmeskærmen. Det er bestemt et spørgsmål om tilvænning. Dog har du mulighed for at fjerne onscreen softwareknapperne, og i stedet indstille fingeraftrykslæseren som navigationsknap, hvor du skal svipe fra side til side for at gå tilbage i brugerfladen eller tilgå multitaskingmenuen. En kombination af begge metoder ville havde været at foretrække. Lad os håbe, at det kan tilpasses i en softwareopgradering.
 

God displayoplevelse

Som forventet er displayet i P10 blevet forbedret fra sidste års P9. Farvegengivelsen samt farvemætningen er naturlig, og du får nogle rigtig gode betragtningsvinkler. Displayet er et FullHD (1920 x 1080p) IPS-NEO, der farvemæssigt læner sig op ad AMOLEDs kraftige farvemætning, hvilket har imponeret os. Dertil leverer 432 pixels pr. tomme fin skarphed.

P10's screen-to-body ratio er 71,2%, hvilket er godkendt. I samarbejde med lyssensoren, skruer displayet fornuftigt op og ned for lysstyrken. Og synes du, at lyset er for skarpt ved den automatiske justering, kan du i mørke omgivelser selv slå ”øjenbeskyttelses”-funktionen til.

Hurtig, hurtigere, Huawei P10

Der er fart på P10. Alt kører snorlige uden hakkende performance. Apps eksekveres lynhurtigt, og multitasking er en leg. Årsagen til det høje tempo skal findes i Huaweis egen Hisilicon Kirin 960 processor, som blev lanceret i topmodellen Mate 9 Pro. P10 gemmer på 4 GB RAM, der sørger for, at du ikke løber tør for arbejdshukommelse lige med det samme. Den har 64 GB intern lagerplads, og hvis dette ikke er nok, kan du altid opgradere med et SD-kort på op til 256 GB. Alternativt kan du også bruge SD-kort skuffen til et ekstra SIM-kort, da P10 understøtter Dual-SIM.

Læs også: Hvad er en Dual-SIM mobil?
 

Android 7.0 med et twist

Når du tænder Huawei P10, bliver du mødt af Android 7.0 med Huaweis egen EMUI 5.1 skin, der giver en del tilpasningsmuligheder i forhold til den rene Android oplevelse. EMUI 5.1 er meget lig den version, vi testede på Mate 9 Pro, som havde EMUI 5.0. Men i forhold til P9, der havde EMUI 4.0, er nyeste udgave blevet mere afdæmpet, hvilket bestemt er et plus. Der er kommet bedre styr på notifikationsgardinet, og overblikket er klart forbedret. Vi har ikke oplevet nogle irriterende app-nedlukninger, fastfrysninger og brugerfladen kører rigtig stabilt.

Du kan selv peppe brugerfladen op med forskellige temaer tilbudt i Huaweis tema-butik.
 

 • Huawei P10 - Android 7.0 med et twist
 • Huawei P10 - Android 7.0 med et twist
 
 

Batteritid – på det jævne

P10 er udstyret med et 3.200 mAh batteri, der er ikke kan udskiftes. Batteriet leverer en fornuftig driftstid, dog uden at imponere. Ved moderat brug kan du godt klare en hel arbejdsdag på én opladning. Er du storforbruger, skal du dog regne med at være i nærheden af en ladestation, hvis du ikke vil løbe tør for strøm inden sengetid. På én opladning har vi formået at få ca. 3½ timers tændt skærmtid på WiFi.

Der er en masse muligheder for at mindske batteriforbruget, men det betyder, at du skal gå på kompromis med mobilens performance. Er du løbet tør for batteri, kan du oplade P10 med den medfølgende lader, der kobles til USB-C indgangen. Det er en hurtig lader, der understøtter Huaweis SuperCharge teknologi. P10 lades rigtig hurtigt op, især fra 0-85%, og du får 50% ved kun 30 minutter i laderen. Nedenfor kan du se opladetider for P10:

15 minutter = 25 %
30 minutter = 50 %
45 minutter = 70 %
60 minutter = 85 %
75 minutter = 92 %
1 time og 45 minutter = 100%

 

Kamera deja-vu

Da P9 blev introduceret sidste år, løftede Huawei sløret for et samarbejde med Leica, hvor de havde arbejdet på en ny type kamera til mobiltelefoner, nemlig et kamera med dobbelt linser. Dette samarbejde er fortsat, og P10 byder på 2. generation af Leica Dual-kamera med en RGB-linse på 20 MP og en Monokrom-linse på 12 MP.

Teknologien er den samme som i topmodellen Mate 9 Pro, der i vores tidligere test leverede en overbevisende kameraindsats. Med brug af dobbeltkamera giver det bl.a. mulighed for at lave 2 x zoom uden, at der kommer øget billedstøj. Derudover bliver der gjort brug af laser autofokus, der hurtigt sætter motivet i fokus, inden du trykker på udløseren. Både zoom og laser autofokus fungerer glimrende.

Billeder taget i dagslys er af rigtig god kvalitet. Farvegengivelsen er ligeledes fin, og der er sket en klar forbedring i forhold til P9. Sammenligner vi med kameramesteren Samsung Galaxy S7, er det svært at se forskel i resultatet på billeder taget i dagslys. Det må siges at være meget positivt.
 

 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning Huawei P9
 • Huawei P10 kamera sammenligning Samsung galaxy S7
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning Huawei P9
 • Huawei P10 kamera sammenligning samsung Galaxy S7
 
 

Der er også fundet plads til optisk billedstabilisering (OIS), der blandt andet giver mulighed for minimering af billedstøj ved brug i mørke omgivelser. Det fungerer godt, og der slipper rigelige mængder lys ind i linsen, så det giver nogle fornuftige billeder. Det ses tydeligt, at der er sket et stort fremskridt, når man sammenligner aftenbilleder med P9. Billedbehandlingen er blevet langt bedre, og billedstøj er væsentligt reduceret. Sammenligner vi aftenbilleder med Samsung Galaxy S7, er der kun en lille forskel, hvor Galaxy S7's gengivelse er en anelse mere virkelighedstro samt har lidt flere detaljer i billedet.

Der er et væld af indstillingsmuligheder i kameraet. Du kan bl.a. tage vidvinkel billeder, flotte sort/hvid portrætter eller sløre baggrunden, også kaldet bokeh-effekt. Selfie-kameraet er på 8 MP og er også stemplet med Leica. Det tager billeder med fine detaljer, og vores vurdering er, at frontkameraet er en anelse bedre end P9 og Galaxy S7. Du kan ligeledes her indstille en masse ting, så det bliver ekstra sjovt at portrættere sig selv.
 

 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 • Huawei P10 kamera sammenligning
 
 

Lyd i mono

Lyden i Huawei P10 leveres af en monohøjttaler, der er placeret i bunden af mobilen. Det er efterhånden på tide, at der generelt fokuseres på bedre lyd i mobiltelefoner. Huawei gjorde da også brug af to højttalere for at skabe stereoeffekt i Mate 9 Pro, hvilket var en god oplevelse. Det er derfor lidt skuffende, at Huawei er gået tilbage til en enkelt højttaler. Når det så er sagt, skal højttaleren dog roses for at spille rigtig højt og med rimelig god dybde i lydgengivelsen.

Forbindelsesmuligheder. Alt du har brug for.

P10 giver dig alle de forbindelsesteknologier, du kunne ønske dig. På Wi-Fi er der de nyeste opkoblingsmuligheder bl.a. 5 GHz. Du har mulighed for at udnytte TDCs fremragende 4G-netværk med de 4G-antenner, der er indbygget i P10, da den, i teoretisk hastighed, understøtter op til 450 mbit pr. sekund.

Et overordentlig behageligt bekendtskab

Huawei P10 imponerer på mange punkter, og især performance, kamera og design går rent hjem. Der er ikke de helt store overraskelser, men de fleste ting, som P10 gør, gør den godt. Det nye og mere kompakte design er tiltalende, og materialerne samt den gode performance gør det til en rar oplevelse at bruge den. Er du i markedet for en ny mobil i 4.000 kroners klassen, så gå ikke udenom P10.

huawei P10 - karakter 8.5 ud af 10

På plus-siden

- Lynhurtig performance

- Rigtig godt kamera

- Fin skærm i FullHD

- Kvalitetsmaterialer og design

- Fantastisk fingeraftrykslæser

På minus-siden

- Ingen støv eller vandafvisning

- Ulogisk brug af fingeraftrykslæser

- Monolyd


 
 
 
 
 

  Huawei P10 sort
  • 5.1"
  • 64 GB
  • 3200 mAh
  • 2.4 GHz
  Huawei P10
  4.24800
  1495.241
  Se mere
Send
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp?

Ring mig op