'
 
 
 
 
 
 


Dødt batteri? 8 tips der får mobilen til at holde strøm hele dagen

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

16. maj 2019

Nu nærmer sommeren sig, og det betyder, at vi bruger mere tid udendørs. Du får dermed længere til stikkontakten, og chancen for at din mobil løber tør for strøm stiger. Vi har derfor samlet 8 tips og tricks til, hvordan du får din smartphone til at holde strøm hele dagen.


Opsummering:

  • Tænd for mobilens strømbesparende tilstand
  • Slå flytilstand til
  • Deaktiver alle unødvendige funktioner
  • Luk apps i baggrunden
  • Opdater dine apps
  • Dæmp lysstyrken på skærmen
  • Vælg en mørk baggrund
  • Sluk mobilen
01

Tænd for mobilens strømbesparende tilstand

Hvad enten du har en iPhone, en Android-telefon eller noget helt tredje, er der stor sandsynlighed for, at din smartphone har en batterisparende funktion. Mange mobiler spørger selv, om du ønsker at aktivere energibesparelsen, når batteriet er ved at være løbet tør for strøm. Men hvorfor vente på det? Vælger du at aktivere den strømbesparende tilstand, vil du ikke længere modtage notifikationer, og skærmens lysstyrke vil ligeledes blive dæmpet. Så hvis du kan leve med det, er der en chance for, at din mobil holder strøm hele dagen!

02

Slå flytilstand til

En anden lifesaver er mobilens flytilstand. Funktionen blokerer for mobilforbindelsen, så du hverken kan ringe, skrive eller surfe. Men flytilstand er ikke kun guld værd til den lange flyvetur. Du kan også med fordel aktivere funktionen, hvis du vil være sikker på at kunne være 100% PÅ! senere på dagen.

03

Deaktiver alle unødvendige funktioner

Ønsker du ikke at sætte mobilen på flytilstand, kan du manuelt vælge at slå de funktioner fra, du ikke har behov for. Nogle af de mest batteridrænende funktioner er notifikationer, lokationstjenester, Bluetooth, WiFi og internetdeling, som alt sammen kan deaktiveres via mobilens indstillinger.

04

Luk apps i baggrunden

Du ved det garanteret, men det er sikkert ikke altid, du husker det. Når du har brugt en app, fortsætter den med at køre i baggrunden, indtil du manuelt lukker dem, og det kan hurtigt dræne batteriet. Det kan derfor være en god idé, at lukke alle de apps, du ikke bruger.

05

Opdater dine apps

Vi bliver i samme boldgade, for det er ikke nok blot at lukke de apps, du ikke bruger. Du skal også sørge for at opdatere dem jævnligt. Hvis du eksempelvis bruger en gammel version af Facebook-appen, vil den sluge mere af mobilens strøm, end hvis du har opdateret til den nyeste version. Så hvis din mobil ikke automatisk opdaterer apps, bør du hoppe ind i Appstore eller Google Play og få startet opdateringerne!

06

Dæmp lysstyrken på skærmen

Vores mobiler bliver mere og mere avancerede, og det samme gælder mobilskærmene. Glem alt om den pixelerede, monokrome skærm i din Nokia 3310. I dag har de førende producenter nemlig sørget for alt fra OLED til 2K. Den høje opløsning tager dog på strømmen, så hvis du vil spare på batteriet, bør du overveje at skrue ned for lysstyrken.

07

Vælg en mørk baggrund

Det lyder måske fjollet, men den er god nok. Jo lysere baggrundsbillede du har valgt, jo mere strøm bruger telefonen. Du bør derfor overveje at skifte baggrundsbilledet af den tropiske badestrand ud med et mørkere og mere neutralt billede.

08

Sluk mobilen

Du kan selvfølgelig også vælge at koble helt fra, nyde roen og slukke mobilen. Så er du garanteret at have masser af strøm tilbage, når du så skal bruge mobilen!

*

Hvad bruger min mobil al den strøm på?

Er du i tvivl om, hvad der dræner batteri i din mobil? Så er der hjælp at hente. I langt de fleste smartphones kan du nemlig finde en oversigt over, hvor meget strøm dine apps og funktioner har brugt. Det kan også give dig en god indikation af, hvad du kan gøre for at forlænge batterilevetiden.

Tjek vores udvalg af smartphones

Oplever du, at batteriet i din smartphone ikke holder lige så længe, som da du købte telefonen? Så kan du overveje enten at få udskiftet batteriet eller anskaffe dig en ny mobil. Du finder vores udvalg af de nyeste smartphones i vores webshop herunder:


 
 
 
 
 

Læs også:

Mobiltelefonens fødselsdag: En tur down memory lane

Mobiltelefonens fødselsdag: En tur "down memory lane"

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

Fullrates mobileksperter: De 6 største smartphone-tendenser i 2019

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op