'
 
 
 
 
 
 


Langsomt internet? Sådan forstærker du din wifi-forbindelse

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

22. januar 2019

Har du problemer med at streame din yndlingsserie, eller bliver du smidt af nettet i tide og utide? Så træk vejret dybt og pust ud. I denne artikel ser vi nemlig nærmere på, hvordan du kan forstærke, forlænge eller forbedre dit WiFi derhjemme.

Hvorfor oplever jeg langsomt WiFi?

Der findes næppe noget, der kan få os op i det røde felt som en ustabil internetforbindelse. Men hvad skyldes den dårlige forbindelse?
Grundlæggende kan der være to årsager til en dårlig WiFi-forbindelse:

  • Dæmpning
  • Støj
Hvis dæmpningen er stor, betyder det, at signalet fra din router skal forbi for mange forhindringer, før det når frem til din smartphone, tablet eller laptop. Eksempler på sådanne forhindringer kunne være mange vægge, etageadskillelser eller lignende. Så bor du i et større hus med flere etager, er det ikke utænkeligt, at dæmpningen er stor.

For meget støj betyder, at der er for mange netværk i nærheden. Dette kan især være et problem, hvis du bor i lejlighed, hvor de fleste af dine naboer højst sandsynligt har minimum ét netværk. Disse netværk skal deles om pladsen på de frekvenser, du kan benytte med din router. Så er I eksempelvis mange, der benytter samme frekvens, kan du med fordel skifte denne via din router. Du kan skifte frekvensen, eller kanalen, på din router, og vi anbefaler, at du som udgangspunkt bruger kanalerne 1, 6 eller 11, da disse kanaler oftest er de mindst trafikerede. Læs mere om hvordan du skifter bredbåndskanal på din router i vores 8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi.

Se også videoen nedenfor hvor vi viser, hvordan du placerer routeren mest optimalt derhjemme:

HVAD KAN JEG GØRE FOR AT FORSTÆRKE MIN WIFI-FORBINDELSE

Hvis vi tager udgangspunkt i de to primære årsager, for stor dæmpning og for meget støj, består værktøjskassen til bedre WiFi af tre overordnede løsninger:

  • Router
  • WiFi-extender (WiFi Boost)
  • Access Point

Anskaf en bedre router

Når du bestiller bredbånd hos Fullrate, kommer du 100% PÅ med en router fra ZyXEL eller Sagem. Disse routere dækker mange menneskers behov, men oplever du nogle af ovenstående problemer, kan det være, at du skal have en bedre router med en ”større motor”. Det kunne eksempelvis være Synology RT2600ac eller ASUS RT-AC5300.

Fordelen ved disse routere er, at de har større processorer, kraftigere antenner og nyere WiFi-teknologi, som kan håndtere flere klienter ad gangen. Så uanset om dit problem skyldes dæmpning eller støj, vil denne løsning forbedre den WiFi-hastighed, du oplever.

 

Synology_router
Asus router

Forlæng routerens signal med WiFi-extender

Hvis du bor i et stort hus eller et hus med etageadskillelser, kan routerens signal have svært ved at nå ud i de fjerneste afkroge. Med vores WiFi-extender, WiFi Boost, kan du dog nemt og hurtigt få WiFi ud i alle hjørner af dit hjem.

Når du bestiller WiFi Boost, får du en såkaldt dual pack med to extendere. Den ene extender tilsluttes din router, mens den anden placeres trådløst, der hvor du mangler internet. Skulle du have brug for flere extendere, kan disse blot kobles på dit netværk.

Det smarte ved WiFi Boost er, at din telefon, tablet eller laptop nu er tættere på extenderen og dermed slipper for den besværlige rejse gennem etageadskillelsen. Denne teknologi kendes også under navnet Mesh WiFi. Teknologien er dog trådløs, og du mister derfor noget af hastiheden ved etageadskillelser. Du kan se mere om dette i videoen længere nede.

Det er dog vigtigt at nævne, at WiFi-extenderne vil forværre problemet, hvis udfordringen hos dig er, at der er mange netværk i nærheden – det vi beskriver som for meget støj.

WiFi Boost

Kabl forbindelsen med et Access point

For at få den bedst mulige forbindelse bør du overveje at installere ét eller flere access points som eksempelvis vores Ubiquiti UAP-AC-LR. De fungerer på samme måde som WiFi-extenderne – den eneste forskel er bare, at forbindelsen er kablet via et ethernetkabel. Det er også årsagen til, at access points vil være den løsning, hvor du, i de fjerneste afkroge af hjemmet, vil måle de højeste hastigheder.

Selve installationen kræver mere, end det er tilfældet med WiFi-extenderne, da forbindelsen til de forskellige access points skal kables. Men har du mod på kablingen, får du til gengæld også en forbindelse, som ikke mister hastighed pga. hverken dæmpning eller støj.

Access point Ubiquiti

Bliv klogere på de 3 muligheder

I nedenstående video gennemgår netværkschef hos Fullrate, Steen Garbers Enevoldsen, de forskellige løsninger. Han beskriver grundigt fordele og ulemper ved at anskaffe sig en bedre router, WiFi-extendere og access points, og han kommer med konkrete eksempler fra sit eget hjem. Videoen er lang, men den er bestemt et kig værd!

TJEK HASTIGHEDEN I ALLE HJØRNER AF DIT HJEm

Er du i tvivl om hastigheden på dit WiFi-signal i kælderen, eller driller forbindelsen i udestuen? Så hent vores WiFi-scanner, 100% WiFi, som giver dig et overblik over signalstyrken i alle hjemmets rum.
 

Hent til iPhoneHent til Android


 
 
 
 
 

Læs også:

Få WiFi ud i alle hjørner af dit hjem med WiFi Boost

Få WiFi ud i alle hjørner af dit hjem med WiFi Boost

Dårligt WiFi i hjemmet? Brug en WiFi-scanner [TIP]

Dårligt WiFi i hjemmet? Brug en WiFi-scanner [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op