Er du teknisk klar til festival? [TIP]

Sommerens mange festivaler er lige på trapperne. Der er mange ting, der skal være styr på, når man skal på festival; telt, solcreme, gummistøvler, gaffatape etc. Tager man tech-brillerne på, så er der også nogle bestemte ting, der kan gøre festivalen federe og nemmere.

Oliver Gravers | Redaktionen
Af Oliver Gravers | Redaktionen

1. Find den rigtige højttaler

Earwig speaker: Den store til fester med bunkevis af besatte campingstole

En af de helt grundlæggende elementer til en festival er musik – og musik kræver en højttaler.
Igennem årene har utallige unge mennesker slentret mod opladningsstationerne for at oplade store bilbatterier, der holder musikken i gang. Men det har en gruppe unge mennesker forsøgt at komme til livs, da de i 2010 iværksatte deres projekt i en kælder nord for København.

Earwig er en ny spiller på markedet for festival-højttalere, som promoverer sig selv med sloganet "Built To Last". Med andre ord; musikken stopper aldrig med deres højttaler. Hvordan kan de love det? Earwig højttaleren er opbygget omkring sol- og batteriteknologi, og grundlæggerne påpeger selv, at den kan spille dagen og natten lang uden strøm; ”(…) with an almost unlimited playtime”.

Earwig speaker kan blive din for ca. 4.000,- og kan købes på www.earwig-audio.com

JBL Pulse 2: Den til mindre fester i campen

JBL er efterhånden en anerkendt producent, når det kommer til lyd og højttalere. I forbindelse med festivaler er der ikke altid brug for stor lyd. Kan man nøjes med en mindre fest, men med god lyd, så er JBL Pulse 2 højttaleren værd at overveje. Du forbinder til højttaleren via Bluetooth, og batteriet har op til 10 timers spilletid. Udover at spille musik kan Pulse 2 også give et lysshow, der visualiseres ud fra musikken, der afspilles.

En sidste feature, der kan være særlig god på en festival, er, at højttaleren er stænkafvisende. Så vælter regnen pludseligt ned, eller skulle en vandkamp opstå, så er det ikke højttaleren, man skal redde først. Spilder du en øl, og højttaleren ikke går fri af det gyldne bad, så kan den skyldes under rindende vand uden, at den tager skade.

JBL Pulse 2 koster omkring 1.500,-. Den kan købes i Fullrates webshop her

Samsung Bottle: Den til hyggen i teltet

Hvad har man brug for, når man roder rundt i sit telt efter mørkets frembrud, eller hvis regnen begynder at vælte ned, og man er nødsaget til at krybe ind i sit telt? Svaret er en højttaler med en indbygget lampe. Samsung Bottle giver dig muligheden for stille musik og en hyggelig stund med venner og veninder i læ af regnen. Den kan selvfølgelig også skabe hyggelig stemning på et bord i campen, hvis der er tørvejr.

Du kan styre lys og lyd fra toppen af højttaleren, og batterilevetiden er 4 timer med musik og lys tændt samtidig - 8 timer uden lyset tændt. En lille sidefeature er en tilhørende gratis app; Lux Manager. Den tillader dig at aktivere en masse sjove funktioner fx at lampen kan tændes ved et enkelt vip eller lysstyrken ændres ved at tilte den let til siden.

Samsung Bottle koster omkring 500,-. Den kan købes i Fullrates webshop her

2. Apps på mobilen

Drunk Mode: App’en, der har din ryg i fuldskab

Der er apps til alt! Også nogle, der kan gøre din festival nemmere på den ene eller anden måde.

Drunk Mode app'en har flere sjove features. Bl.a. kan du tracke dine fulde venner (med deres tilladelse selvfølgelig) eller undgå de unødvendige opkald til ekskæresten med en 12-hour-ban funktion, hvor du kan udvælge kontakter, du ikke ønsker at ringe til, når du har fået en tår over tørsten.

En tredje og mindst ligeså farverig feature i app’en er "Breadcrumbs". Lad os antage, at du er på Roskilde festival, du fester hele natten, hvor du går fra camp til camp. Dagen derpå kan du slet og ret ingenting huske – her kan Drunk Mode app’en fortælle dig præcis, hvor du har været, fordi den har tracket din færden.

Hent Drunk Mode til Android her
Hent Drunk Mode til iPhone her

WeShare: En ideel app til fælles festivaludgifter

I en camp bliver der ofte lagt ud for indkøb på kryds og tværs. Her kan WeShare hjælpe med at afvikle regnskabet, dele betalinger, fortælle hvem, der har lagt ud for mest mm. Det fungerer på den måde, at man inviterer de personer, man ønsker at have med i gruppen. I app’en kan alle deltagere derefter indtaste beløb, der skal splittes. Skal nogle deltagere betale mere, kan det også indtastes.

Hent WeShare til Android her
Hent WeShare til iPhone her

Google Maps: Del placering funktion

Har du været på festival før, så ved du også, hvor besværligt det kan være at finde andre. I Google Maps app’en er der en funktion, der nærmest er skræddersyet til festivaler - nemlig "Del placering". Med denne funktion er det nemt at dele ens præcise placering med andre.

For at dele din placering skal du åbne Google Maps og klikke på den blå plet, hvor du er placeret. Derefter vælger du, hvor mange timer du ønsker, at de andre kan tracke din lokation. Deling af placeringen kan ske via besked, Messenger, mail mm. Dem, du sender lokationen til, får derefter et link, som åbner i Google Maps. Herefter kan personen vælge at navigere hen til det delte sted.

Festivalernes egne apps

Sørg også for at downloade festivalernes egne apps, hvis de har en. Her finder du information om musikken, madsteder, events, nyheder og meget mere. Det er en god måde at holde sig up to date med de vigtigste ting, der sker på festivalen.

3. Vær forberedt

Et af de værst tænkelige scenarier på en festival er silende regn - og din mobil og andet tech er i skudlinjen. Derfor kan det være smart at investere forskellige i vandtæt beskyttelse.

Vandtæt mobilcover eller etui

Har du ikke en vandtæt mobil, skal du overveje et vandtæt cover eller etui til mobilen. Dermed skal du ikke være bange for vand i teltet, en våd lomme eller regn, når du står til koncerten, og prøver at uploade den fedeste story til Snapchat.

Drybag

Har du andet tech i camp'en fx en højttaler, powerbank eller kamera, bør du overveje en drybag. Disse fås i forskellige størrelser, og kan lukkes helt til, så intet vand kan indtrænge. Forlader du din camp, men ved, at regnen måske falder, kan du dermed sikre dine ting.

Powerbank

Når man er på festival, kæmper man mod tiden ift. batteritid på mobilen – og truth be told, hvor mange ønsker reelt set at efterlade sin mobil ved opladerstationerne. I stedet kan du medbringe en powerbank, så du altid har ekstra strøm lige ved hånden. Du kan tilmed købe en powerbank med solceller, så du ikke engang behøver efterlade din powerbank ved en opladerstation.

Volt

Når man taler om powerbanks og festivaler, så er det svært at sno sig uden om Volt. De har været repræsenteret på utallige festivaler de seneste år med deres powerbanks og bytteservice. I år er ingen undtagelse, og de er igen repræsenteret på en lang række festivaler heriblandt Roskilde Festival, Langelandsfestival, Vig festival og Tinderbox.

Deres service er simpel og ligetil: Man "lejer" en Volt powerbank, og kan derefter bytte til en ny opladt powerbank i en af deres stande, når den løber tør for strøm. På den måde har de formået at skabe et produkt og en service, der giver dig de absolut bedste muligheder for aldrig at løbe tør for strøm, når du er på festival. Se om Volt er på din festival her


 
 
 
 
 

Læs også:

Bliv sommerklar med disse apps! [TIP]

Bliv sommerklar med disse apps! [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

Send
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp?

Ring mig op