'
 
 
 
 
 
 


Har du teknikken klar til festival? [TIP]

Af Lasse Schou Rasmussen | Redaktionen

11. december 2019

Sæsonen for festivaler er i gang. Der er mange ting, der skal være styr på, når man skal på festival; telt, solcreme, gummistøvler, gaffatape etc. Tager man tech-brillerne på, så er der også nogle bestemte ting, der kan gøre festivalen smartere.
 

1. FIND EN HØJTTALER TIL DIT Behov 


THE NEW SOUNDBOKS

En hver festivalcamp skal næsten have et rimelig stabilt anlæg. Det skal kunne holde til nogle tæsk, og det skal ikke brænde sammen, hvis der bliver spildt en øl. Udover at skulle være holdbart, skal det også kunne spille højt og helst i en fornuftig kvalitet.

Soundboks er pt. den hotteste festivalhøjttaler på markedet - og med god grund! Den er bygget til at holde til al salgs vejr (-20 til 50+ grader), den kan holde sne og vand ude, og den er - ifølge producenten selv - klar til at modstå verdenens undergang.

Den kan spille musik uafbrudt i 40 timer, har en max volumen på 122dB, og så vejer omkring den omkring 15 kg, og kan dermed godt tages med rundt.

The New Soundboks er nyeste skud på stammen, og kan blive din for €899. Du kan købe Soundboks 2 her.


JBL Clip 2: Den mindre TiL campen

I forbindelse med festivaler er der ikke altid brug for stor lyd. Har du ikke brug for noget, der kan spille en hel festivalsektion op, men blot noget god lyd til campen, så laver JBL nogle mindre højttalere, der er rigtig gode til det formål. Det kunne fx være JBL Clip 2, der er en lille robust, vandtæt højttaler - lige til at tage med rundt. 

Du forbinder til højttaleren via Bluetooth, og batteriet har op til 8 timers spilletid. Står du i en situation, hvor din musikafspiller ikke har Bluetooth, kan du tilslutte via det indbyggede 3,5 mm-lydkabel.

JBL Clip 2 koster ikke alverden. Du kan købe den i Fullrates Webshop til 432,- her


Samsung Bottle: Den til hyggen i teltet

Hvad har man brug for, når man roder rundt i sit telt efter mørkets frembrud, eller hvis regnen begynder at vælte ned, og man er nødsaget til at krybe ind i sit telt? Svaret er en højttaler med en indbygget lampe. Samsung Bottle giver dig muligheden for stille musik og en hyggelig stund med venner og veninder i læ af regnen. Den kan selvfølgelig også skabe hyggelig stemning på et bord i campen, hvis der er tørvejr.

Du kan styre lys og lyd fra toppen af højttaleren, og batterilevetiden er 4 timer med musik og lys tændt samtidig - 8 timer uden lyset tændt. En lille sidefeature er en tilhørende gratis app; Lux Manager. Den tillader dig at aktivere en masse sjove funktioner fx at lampen kan tændes ved et enkelt vip eller lysstyrken ændres ved at tilte den let til siden.

Samsung Bottle koster omkring 500,-. Den kan købes i Fullrates webshop her

2. Apps på mobilen


Drunk Mode: App’en, der har din ryg i fuldskab

Der er apps til alt! Også nogle, der kan gøre din festival nemmere på den ene eller anden måde.

Drunk Mode appen har flere sjove features. Bl.a. kan du tracke dine fulde venner (med deres tilladelse selvfølgelig) eller undgå de unødvendige opkald til ekskæresten med en 12-hour-ban funktion, hvor du kan udvælge kontakter, du ikke ønsker at ringe til, når du har fået en tår over tørsten.

En tredje og mindst ligeså farverig feature i app’en er "Breadcrumbs". Lad os antage, at du er på Roskilde festival, du fester hele natten, hvor du går fra camp til camp. Dagen derpå kan du slet og ret ingenting huske – her kan Drunk Mode appen fortælle dig præcis, hvor du har været, fordi den har tracket din færden.

WeShare: En ideel app til fælles festivaludgifter

I en camp bliver der ofte lagt ud for indkøb på kryds og tværs. Her kan WeShare hjælpe med at afvikle regnskabet, dele betalinger, fortælle hvem, der har lagt ud for mest m.m. Det fungerer på den måde, at man inviterer de personer, man ønsker at have med i gruppen. I appen kan alle deltagere derefter indtaste beløb, der skal splittes. Skal nogle deltagere betale mere, kan det også indtastes.

Google Maps: Del placering funktion

Har du været på festival før, så ved du også, hvor besværligt det kan være at finde andre. I Google Maps appen er der en funktion, der nærmest er skræddersyet til festivaler - nemlig "Del placering". Med denne funktion er det nemt at dele ens præcise placering med andre.

For at dele din placering skal du åbne Google Maps og klikke på den blå plet, hvor du er placeret. Derefter vælger du, hvor mange timer du ønsker, at de andre kan tracke din lokation. Deling af placeringen kan ske via besked, Messenger, mail m.m. Dem, du sender lokationen til, får derefter et link, som åbner i Google Maps. Herefter kan personen vælge at navigere hen til det delte sted.
 

Festivalernes egne apps

Sørg også for at downloade festivalernes egne apps, hvis de har en. Her finder du information om musikken, madsteder, events, nyheder og meget mere. Det er en god måde at holde sig up to date med de vigtigste ting, der sker på festivalen.
 

Se flere apps her: 9 apps til festivalen [TIP]

3. Vær forberedt

Et af de værst tænkelige scenarier på en festival er silende regn - og din mobil og andet tech er i skudlinjen. Derfor kan det være smart at investere i forskellig vandtæt beskyttelse.

Vandtæt mobilcover eller etui

Har du ikke en vandtæt mobil, skal du overveje et vandtæt cover eller etui til mobilen. Dermed skal du ikke være bange for vand i teltet, en våd lomme eller regn, når du står til koncerten, og prøver at uploade den fedeste story til Snapchat.

Drybag

Har du andet tech i camp'en fx en højttaler, powerbank eller kamera, bør du overveje en drybag. Disse fås i forskellige størrelser, og kan lukkes helt til, så intet vand kan indtrænge. Forlader du din camp, men ved, at regnen måske falder, kan du dermed sikre dine ting.

Powerbank

Når man er på festival, kæmper man mod tiden ift. batteritid på mobilen – og truth be told, hvor mange ønsker reelt set at efterlade sin mobil ved opladerstationerne. I stedet kan du medbringe en powerbank, så du altid har ekstra strøm lige ved hånden. Du kan tilmed købe en powerbank med solceller, så du ikke engang behøver efterlade din powerbank ved en opladerstation.

Volt

Når man taler om powerbanks og festivaler, så er det svært at sno sig uden om Volt. Det er et genialt koncept, og de har været repræsenteret på utallige festivaler de seneste år med deres powerbanks og bytteservice. I år er ingen undtagelse, og de er igen repræsenteret på en lang række festivaler heriblandt Roskilde Festival, Langelandsfestival, COPENHELL, NorthSide og Tinderbox.

Deres service er simpel og ligetil: Man "lejer" en Volt powerbank, og kan derefter bytte til en ny opladt powerbank i en af deres stande, når den løber tør for strøm. På den måde har de formået at skabe et produkt og en service, der giver dig de absolut bedste muligheder for aldrig at løbe tør for strøm, når du er på festival. Se om Volt er på din festival her


 
 
 
 
 

Læs også:

9 apps til festivalen [TIP]

9 apps til festivalen [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]