'
 
 
 
 
 
 
Foto: RFRSH

Vejen til stjernerne: Fra hobby til levevej [esport]

I samarbejde med RFRSH

Så mange unge drømmer om det. At leve af sin hobby. Med esport og Counter-Strike er det ikke spor anderledes. Flere lever nu drømmen som professionelle esportsatleter, der rejser verden rundt, tjener masser af penge og spiller Counter-Strike på absolut højeste niveau.

Peter ‘dupreeh’ Rasmussen og Lukas ‘gla1ve’ Rossander er begge professionelle hos topholdet Astralis, et af verdens bedste Counter-Strike hold. Holdet har eksisteret i snart halvandet år, og har på den tid vundet flere af de største turneringer i verden.

Begge spillere har været en del af den danske Counter-Strike-elite i en årrække, hvor man spiller mod de bedste hold og spillere både online og til store turneringer overalt i verden - fra Sydney og Shanghai til New York og Sankt Petersborg. Men der var også en tid før det.
 Storebrors computer og fritidsklubben blev altså startskuddet til, hvad der skulle vise sig at være en foreløbigt stor karriere for gla1ve og dupreeh.

Nye venner og bekendtskaber var i høj grad med til at bane vejen for gla1ve, der, efter at have spillet i et par år, pludselig stod med et særdeles lukrativt tilbud i hænderne.Med tilføjelsen af gla1ve blev holdet kun bedre. Danmarks næstbedste hold i Counter-Strike-udgaven Source. Denne udgave blev dog kort tid efter erstattet af den nuværende, Global Offensive. Kort efter endte gla1ve med sit nye hold som nummer 2 til Copenhagen Games, hvor man kun led nederlag til verdens absolut bedste hold, Ninjas In Pyjamas.

For dupreeh kom gennembruddet en smule senere. Det gennembrud, der udeblev under Source -tiden, kom i den grad, da efterfølgeren Global Offensive udkom. Her teamede han op med velkendte navne som Xyp9x og dev1ce, og de tre har spillet sammen lige siden.Sidenhen har dupreeh været blandt verdens allerbedste spillere. Hele fire gange har han været i top 20, og i 2017 peakede han med en placering som nummer 10 på den officielle liste. Det er en helt særlig livsstil og karrierevej, der kræver 100% dedikation og hårdt arbejde, hvis man vil nå dertil, men for dupreeh er det det hele værd.Efter sit store gennembrud på scenen skulle gla1ve, modsat dupreeh, bruge nogle års tilløb inden han for alvor igen kunne blande sig i verdenstoppen. Efter en del ophold på forskellige hold blev han i slutningen af 2016 hentet til Astralis, hvor dupreeh allerede spillede. Her spiller begge stadigvæk.Det er meget, meget få, der når der til, hvor gla1ve og dupreeh er i dag. For de fleste rækker talent eller vilje ikke langt nok. Men enkelte går hele vejen fra storebrors computer og fritidsklubben til den store scene foran tusindvis af skrigende fans.

Få hurtigt og stabilt bredbånd hos fullrate

Hos Fullrate får du bredbånd til nogle af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder både DSL og COAX med forskellige hastigheder. Se her, hvad vi kan tilbyde dig.

Du kan også tjekke din internethastighed med Fullrates hastighedstest her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

 
 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op