'
 
 
 
 
 
 
Foto: RFRSH

Det perfekte gamersetup

I samarbejde med RFRSH

"Aldrig gå ned på udstyr" et udtryk, der om noget rammer plet, når det kommer til dit gamersetup. Der findes få ting værre end dårligt internet eller en computer, der kører skidt og langsomt. Det går bare ikke, hvis man vil have den optimale oplevelse.

Vi har talt med Astralis og lavet en guide, så du kan opbygge det perfekte gamersetup.

 

Grafikkort

Hvor pænt er dit spil, når du spiller det? Grafikkortet er altafgørende her. Et dårligt grafikkort kan give en decideret dårlig oplevelse af et ellers flot spil, fordi man er nødt til at skrue ned for de visuelle indstillinger, hvis ikke spillet skal hakke og køre dårligt.“Jeg sørger altid for at have det bedste grafikkort i min computer. Det er en fed følelse at vide, at CS kører så godt som muligt!" Peter ‘dupreeh’ Rasmussen

 

CPU/Processor

Din processor er næsten ligeså vigtig for din computer, som dit grafikkort er. CPU’en er hjernen i computeren, og afgør i høj grad, hvor hurtigt den kører, hvor hurtigt computeren processerer handlingerne, samt hvor mange programmer den kan have i gang samtidig.

Det kan være belastende, hvis man altid skal lukke alt ned for at køre et spil, hvorfor en ordentlig processor er guld værd.

 

RAM og harddisk

Du skal i hvert fald have 8GB RAM i din computer, så din gode processor ikke er spildt. RAM hjælper din computer med hukommelsen, og sørger ligeledes for, at mange programmer kan køre glat på én gang. En SSD-harddisk er guld værd. Den hjælper computeren med at køre hurtigere ift. alt fra opstart til programstart.


“Det er vigtigt for mig, at mit setup er toptunet, så jeg kan koncentrere mig om at spille.” Lukas "gla1ve" Rossander

 

Skærmen

Når folk køber en ny computer, overser de ofte vigtigheden af, hvad de egentlig skal opleve spillet på.

Der er kæmpe forskel på computerskærme, både ift. størrelsen og billedkvaliteten. De fleste benytter en 24” skærm på 144hz - og ikke uden grund. Denne størrelse skærm giver et godt overblik, når du gamer, men er ikke så stor, at det hele bliver 
uoverskueligt.

De 144hz beskriver opdateringshastigheden på skærmen. Har man spillet på en “langsommere” skærm, vil man især mærke en betydelig forskel. Tingene fremstår både klarere, og kan opfattes hurtigere på en 144hz-skærm. 
 
En del gamere har to skærme. Det kan virke voldsomt, men har man gang i mange ting på én gang, giver en ekstra skærm et befriende overblik. Hvis man vil streame, er det et decideret must have. 


Mus, keyboard og musemåtte

Der findes et utal af mus og keyboards på markedet, og de fleste dækker alle de behov, en gamer måtte have.

Mus har forskellige former, farver, antal knapper og andet. Grundlæggende gælder det, at man skal finde en mus, der er behagelig for ens hånd at holde om. Derudover kan man i visse spil, hvor man har mange handlinger tilgængelige, drage nytte af ekstra mange knapper på selve musen. 
 
Keyboards kan opdeles i to overordnede kategorier: mekanisk og ikke-mekanisk.

Et mekanisk keyboard vil typisk blive anbefalet til alle seriøse gamere, fordi det er mere præcist i registreringen af tryk. De fleste af dem larmer, men man kan også få mere eller mindre lydløse versioner. “Der er stor forskel på, hvad spillere foretrækker, når det kommer til keyboard og mus. Det er vigtigt, at man prøver sig frem, indtil man finder sine favoritter.” Markus ‘Kjaerbye’ Kjærbye

 
Mange slår sig til tåls med en lille kontor-musemåtte. Gamingudstyr er ofte dyrt, og det kan virke åndssvagt, at skulle bruge penge på noget, som egentlig bare er tilbehør til ens mus.

Men en ordentlig musemåtte er alfa omega. Overfladen kan variere meget, og kommer typisk ned til personlige præferencer. Derimod er størrelsen på måtten vigtig. De fleste gamere har nemlig behov at rykke musen meget rundt. 


Headset

Et par almindelige høretelefoner er langt fra optimalt, hvis du vil optimere din gamingoplevelse.

Ordentlig lyd betyder alt. I en del spil kan lyden vise sig afgørende i spørgsmålet om "liv eller død". Mange headsets er optimerede til gaming, og kan opdele lyden således, at man har nemmere ved at høre, hvor den kommer fra. I Counter-Strike er det fx af ekstrem betydning, at man, ved hjælp af ren lyd, hurtigt kan finde frem til fjenden. 

 

​“Et headset med kvalitetslyd er uundværligt, når det kommer til Counter-Strike. Jeg skal både kommunikere med mine holdkammerater og identificere lyde med stor præcision." Andreas ‘Xyp9x’ Højsleth


Internet 

Uden internet dur helten ikke. Ordsproget er dårligt, men det er din gamingoplevelse i den grad også, hvis dit internet halter.

De fleste spil kræver en internetforbindelse, fordi man enten spiller på en online-server eller med og mod andre spillere. Hvis dit internet er for langsomt, vil dit spil lagge, lidt ligesom når dit grafikkort ikke er godt nok.

Hvis dit internet er rigtig dårligt, vil du opleve deciderede udfald og afbrydelser. Begge ødelægger selvsagt oplevelsen gevaldigt. WiFi er som udgangspunkt et no-go, når det kommer til gaming pga. stabiliteten. Benyt i stedet et internetkabel, så risikerer du ikke pludselige udfald.

Omgivelserne

Det er ikke kun computer, skærm og tilbehør, der har stor betydning. Det har dine omgivelser også.

Et dæmpet lys generer øjnene mindre, ligesom et mørkt bord forhindrer eventuel genskær. En ordentlig stol med en god støtte til ryg og nakke gør oplevelsen langt mere komfortabel. 


“Hvis dine omgivelser omkring dit setup i kke spiller, gør du det heller ikke. Det skal være en fed og behagelig oplevelse at game.” Danny ‘zonic’ Sørensen

Få hurtigt og stabilt bredbånd hos fullrate

Hos Fullrate får du bredbånd til nogle af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder både DSL og COAX med forskellige hastigheder. Se her, hvad vi kan tilbyde dig.

Du kan også tjekke din internethastighed med Fullrates hastighedstest her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Alt du skal vide om CS:GO

Alt du skal vide om CS:GO


20 fun facts om BLAST Pro Series

20 fun facts om BLAST Pro Series

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op