'
 
 
 
 
 
 


den gode tone online [Esport]

Digital mobning, mobning på internettet eller Cyber Bullying - en tendens der, i takt med digitaliseringens udbredelse, nogle steder nærmest er blevet hverdag, særligt blandt unge mennesker. Statistikker og undersøgelser fra bl.a. Red Barnet og Børnerådet peger på, at digital mobning er et større problem end nogensinde før. 

Af Nikoline Mikkelsen | Redaktionen

15 oktober 2018

Fakta om digital mobning hos danske unge:

  • 21% af unge i alderen 9-16 år har personligt oplevet mobning online inden for det seneste år (kilde: Red Barnet).
  • Tæt på hver fjerde har oplevet, at der er blevet offentliggjort billeder eller video af dem ufrivilligt (kilde: Børnerådet).
  • Unge danskere er slemmere end andre europæiske lande, når det kommer til mobning på mobilen, computeren eller via de sociale medier (kilde: Red Barnet).
  • Forældrene er ofte ikke klar over, at mobningen foregår online (kilde: Børnerådet).

Astralis-spiller medvirker i anti-mobningkampagne sammen med dansk YouTuber.

 
Som en del af en større anti-mobbekampagne lavede ‘dupreeh’ fra Astralis i marts en video sammen med YouTuberen MinerValle. Formålet var at udbrede budskabet om den gode tone og derved at få fokus på digital mobning.
 
De to unge mennesker har begge større onlinebaserede følgere og har på nærmeste hold oplevet den grove tone, der til tider er en del af socialiseringen online. De forklarer om situationer, hvor fans eller følgere har udtrykt en ond og hård tone i eksempelvis kommentarfeltet på en video eller i deres private indbakke på de sociale medier. 
 
I videoen med MinerValle forklarer Peter ‘dupreeh’ Rasmussen, at han har modtaget beskeder og kommentarer fra folk, der har været intet mindre end voldsomme, stødende og sårende at læse. Han forklarer, at det har været et problem så længe, han kan huske.
 
“Når jeg husker tilbage, så har folk haft en tendens til at glemme den gode tone og til tider været ret onde ved hinanden online, og det er desværre noget, der er holdt ved” siger Peter ‘dupreeh’ Rasmussen.

Han forklarer yderligere om et særligt stødende tilfælde, der var rettet mod Peter og hans familie I denne omgang kunne Peter ikke længere ignorere personen, der angreb Peter og hans familie, og han anmeldte efterfølgende personen.
 
Eksperterne er enige med Counter-Strike spillerens holdning om, at mobning over internettet kan virke grovere og forekomme mere ondsindet end mobning, der foregår ansigt til ansigt. Samtidig er der lige pludselig et større publikum på, hvilket gør, at mobbeofferet mister kontrollen over, hvem der deltager i mobningen.
 
 
 

Video: Peter ‘dupreeh’ Rasmussen og Emil ‘Magisk’ Reif om den gode tone online.

 
I nedenstående video fortæller de to Astralis-spillere om vigtigheden af en korrekt og god tone online for at mindske problemet med digital mobning. De taler kort om deres egne personlige erfaringer med emnet og kommer samtidig med en bøn om, at den gode tone skal bevares.
 

 
“I en verden hvor mange ting foregår på de sociale medier, er det blevet meget nemt at træde andre folk over tæerne og sige nogle grimme ting”.
 
Peter ‘dupreeh’ Rasmussen mener ligeledes, at distanceringen mellem mobber og mobbeoffer er med til at skabe situationer, der kan være ekstra ubehagelige. På de sociale medier er kommentarer, billeder og videoer til offentlig skue for alle mennesker i de involveredes omgangskreds.
 
Astralis-spillerne er vant til at håndtere et enormt pres fra omverdenen, når de deltager ved de største Counter-Strike turneringer i verden. De forklarer dog, at de stadig kan påvirkes af de hadefulde kommentarer, billeder og videoer, der kan komme som følge af et nederlag i en kamp.
 
En anden del af problematikken er afsenderens position, når digital mobning forekommer. På flere platforme eller medier er det nemlig muligt for afsenderen at være fuldkommen anonym. Man står altså over for en person, der ikke er mødt med direkte øjenkontakt som i gamle dage men samtidig også en person, som kan bevare en hemmelig identitet, når de mobber.
 
Det kan være en situation, der er svær for et mobbeoffer at håndtere. Af denne årsag kommer dupreeh med nedenstående forespørgsel:
 
“Det er selvfølgelig altid vigtigt at huske på, at der er en person bag skærmen eller navnet, man skriver til”.
 
Mobning er en forfærdelig ting, hvad enten det foregår ansigt til ansigt eller over internettet. Det er en vigtig kamp, der skal tages for at sikre en bedre situation for os alle.
 
Bevar den gode tone både online og offline og hjælp os gerne med at dele MinerValles og dupreehs budskab.


 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op