'
 
 
 
 
 
 
Foto: RFRSH

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

I samarbejde med RFRSH

Danmark er en lille nation, der er kendt for et oldgammelt kongehus, den lille havfrue, LEGO og nu også masseproduktion af verdens største Counter-Strike talenter.

Vil du vide mere om, hvordan Danmark har formået at statuere sig selv som en af de ledende CS:GO-nationer, så er du landet det rette sted.


Danmark foran resten af feltet i CS:GO

Statistikker viser, at Danmark er den nation i verden, der har flest CS:GO-professionelle per indbygger fordelt på verdens 30 bedste Counter-Strike: Global Offensive hold.

I skrivende stund er listen over de 20 bedste spillere i 2017 netop færdiggjort, og her er der heller ingen undtagelse. En fjerdedel af spillerne på listen er danskere!

På listen finder man Markus ”Kjaerbye” Kjærbye, Andreas ”Xyp9x” Højsleth, Peter ”Dupreeh” Hansen og Nicolai ”device” Reedtz, der alle spiller hos det danske mandskab, Astralis. Derudover er Kristian ”k0nfig” Wienecke fra et andet dansk mandskab, North, også sneget sig med på top 20 ranglisten. Tallene taler for sig selv – danskerne er skarpe, når det kommer til professionelle i disciplinen Counter-Strike.

Men hvad skyldes egentlig den danske succes i den frembrusende esport, Counter-Strike? Netop dette, kan der være flere svar på.
 

Den danske Counter-Strike kultur

Der har altid hersket en helt særlig Counter-Strike kultur herhjemme i Danmark. Vores historie i Counter-Strike går nemlig længere tilbage, end hvad de fleste er klar over. De første danske mandskaber kan spores helt tilbage til 2003 og mange år frem, da hold som SoA, Titans og mTw dominerede den internationale scene i CS: 1.6 såvel som Counter-Strike: Source.

Den første danske fuldtidsprofessionelle CS-spiller skrev sin første kontrakt for mere end 10 år siden. I dag er han træner for Astralis: Danny “zonic” Sørensen.

En længerevarende dansk profilering i CS betyder, at de nye unge talenter altid har haft nogle spillere at se op til. Det er vigtigt at forstå betydningen af et idol eller forbillede for de unge spillere. Dette har altid været tilfældet på den danske Counter-Strike scene, og har ligeledes bidraget til den danske succes og interesse for spillet.
 

Kampen om Skåne fortsætter

Interne stridigheder mellem Danmark og vores svenske naboer er ingen nyhed, og kampen mellem Danmark og Sverige fortsætter også i den digitale verden.

Som statistikken fra midt 2017 herunder viser, er Danmark den ledende nation, når det kommer til antallet af professionelle Counter-Strike spillere på de 30 bedste hold i verden.Med en forholdsvis sikker afstand til nr. 2 på listen, finder man vores skandinaviske naboer, der ligesom os selv, rummer et stort antal af både længerevarende profiler såvel som nye og unge talenter.

Konkurrence er godt – mere konkurrence er endnu bedre. Så lang tid Counter-Strike går tilbage, lige så længe har rivaliseringen mellem Danmark og Sverige stået på.

Den tætte konkurrence har ligeledes været med til at bidrage til, at danske og svenske storprofiler har mødt hinanden på kryds og tværs af mange legendariske mandskaber, både som konkurrenter, men også som holdkammerater. Det afspejler sig også i, at Danmark og Sverige er blandt de lande, der har flest spillere på den professionelle Counter-Strike scene den dag i dag.
 

Den koreanske dominans i esport

En anden nation, der ligeledes har en enorm esport-kultur, er den sydkoreanske. Ser man på esport i bred forstand, og ikke kun på Counter-Strike, er det svært at argumentere for andet end, at Sydkorea er en af spidskandidaterne.

I Sydkorea er der en helt særlig indstilling til gaming og esport i befolkningen. Sydkoreanerne vurderer nemlig esport som værende en national sportsgren på lige fod med eksempelvis fodbold og kampsport.

Nedenfor er en række af de største esport-titler (udover Counter-Strike):
  • League of Legends

  • StarCraft II

  • Overwatch

  • Heroes of the Storm

  • Hearthstone

Kigger man på enhver anden stor esport-titel end Counter-Strike, vil man opdage, at sydkoreanerne er blandt de bedste, hvis ikke de bedste. Dette bringer os til den næste ingrediens til den danske og andre førende landes store succes i esport; Internetforbindelsen.
 

Internettets betydning for esport

Det gode internet har været en kæmpe bidrager til, og endvidere skabt grobund for, den store udvikling, da man hverken har været begrænset af landegrænser eller det velkendte fænomen ”lag”.

Hvad er lag, spørger du? Det er meget simpelt – det er en gamers værste mareridt. Hvis der er en dårlig internetforbindelse mellem ens computer og den server, man sidder og spiller på, vil der opstå en forsinkelse, mellem det du selv gør i computerspillet, og hvornår det egentlig sker. Uden at gå alt for teknisk til værks, skyldes det, at den information, der sendes til spilserveren forsinkes af en langsom internetforbindelse. Altså er en god internetforbindelse lig de bedste omstændigheder for at være bedst i spillet.

En måling af de lande med den bedste internetforbindelse viser, at Sydkorea i 2015 befandt sig på en førsteplads, Danmark på en andenplads og Sverige på en femteplads. Derudover er Estland, Finland, Australien også til at finde på top 20 listen over lande med bedst internetforbindelse fra 2010 til 2015. Er dette et tilfælde? – næppe.

Få hurtigt og stabilt bredbånd hos fullrate

Hos Fullrate får du bredbånd til nogle af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder både DSL og COAX med forskellige hastigheder. Se her, hvad vi kan tilbyde dig.

Du kan også tjekke din internethastighed med Fullrates hastighedstest her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Sådan får du det perfekte gamersetup

Sådan får du det perfekte gamersetup


20 fun facts om BLAST Pro Series

20 fun facts om BLAST Pro Series

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op