'
 
 
 
 
 
 
Foto: RFRSH

CS:GO i fremtiden [esport]

I samarbejde med RFRSH

21. juni 2018

Hvad kommer der til at ske i Counter-Strike: Global Offensive? Hvem er det bedste hold om to, tre eller fem år, og hvem er de bedste spillere? Spiller man overhovedet CS:GO om fem år? I denne artikel stiller vi skarpt på fremtiden i CS:GO.


Fremtidens CS:GO-spillere

FalleN, s1mple, coldzera, Niko og dev1ce er navnene på nogle af de spillere, der sikrede sig selv en plads på verdens Top 10 liste i CS:GO i 2017. 

Kan du nikke genkendende til navnene på disse topspillere, er du højst sandsynligt en af mange, der har åbnet øjnene op for en af de helt store trends lige nu; Counter-Strike: Global Offensive.

Essentielt for spillet og dets fremtid er både de nuværende, men især også de fremtidige spillere. Det er nemlig disse kæmpe talenter, der løfter underholdningen i CS:GO til et helt andet niveau med deres vilde ‘flicks’, ‘one-taps’ og karismatiske personligheder.I takt med udbredelse og øget kendskab til CS:GO vil konkurrencen ligeledes følge trop, da flere og flere spillere fra alle aldersgrupper tager større del i spillet. Danny ‘zonic’ Sørensen og Lukas ‘gla1ve’ Rossander fra det danske tophold Astralis påpeger, hvor vigtigt det er for dem, som repræsentanter for CS:GO, at udbrede kendskabet til både Hr. og Fru. Danmark, men især også institutioner såsom folkeskoler eller fritidsklubber. 

Danske Astralis befinder sig i skrivende stund på førstepladsen på verdensranglisten, og historisk har den danske esports-scene været med til at udvikle massevis af talenter. Det er ifølge zonic og gla1ve vigtigt, at danskerne fortsætter med at udvikle talent. Flere danske onlineligaer vil gøre det lettere at konkurrere mod de bedste herhjemme, og det netop dét, der er brug for til at fremtidssikre CS:GO - øget konkurrence. 

En anden måde man kan sikre talentudvikling, er ved at skabe en interesse for spillet hos de unge. I Danmark kan man i dag flere steder gå til den lokale sportsforening eller i fritidsklubben for at få opfyldt sit behov for at deltage i esport. Der er yderligere åbnet for særlige efterskole-, gymnasie- og HF-linjer, som tilbyder esport på skoleskemaet, der også tilføjer en social verden. Tiltag som disse vidner om stærke fremtidsmuligheder for udviklingen af endnu flere CS:GO-talenter. 

LÆS OGSÅ: 10 ting, der gør CS:GO til en social aktivitet [esport]


Fremtidens CS:GO-turnering

Ser man bort fra fritidsklubben eller den lokale sportsforening, så har også langt større organisationer øjnet mulighederne i CS:GO. Senest har både Youtube og Facebook for eksempel investeret i live-transmissioner af CS:GO, da de fremover ønsker at livestreame flere onlineligaer og turneringer direkte på deres platforme. 

Så sent som i november 2017 husede Royal Arena 12.000 tilskuere ved den første udgave af BLAST Pro Series. Her samlede mennesker i alle aldre sig om en fælles ting; deres interesse for spændende, energisk og involverende live-underholdning. Turneringer som BLAST Pro Series, med fyldte arenaer og en helt fantastisk stemning, er med til at gøre esport og især Counter-Strike: Global Offensive til noget af det mest spektakulære, man kan opleve live.

LÆS OGSÅ: 20 fun facts om BLAST Pro Series

Turneringerne udvikler sig også i takt med spillets udvikling. Det kan man se både på størrelsen og kvaliteten af de afholdte turneringer, men også på de præmiepuljer, der udloddes ved de største CS:GO-turneringer. For 10 år siden var den samlede præmiesum for lidt over 120 turneringer på hele året ca. 2 millioner dollars. I dag er den største præmiesum 1,5 millioner dollars - for én turnering. I 2017 var der hele 900 turneringer!

Alt peger på, at udviklingen med præmiepuljer og antallet af tilskuere til de største turneringer fortsat stiger, og den nyeste præmiepulje i esport er netop annonceret i Fortnite, hvor den samlede præmiesum rammer 100 millioner dollars på et år!
 

Fremtiden for Counter-Strike

CS:GO er blot én af flere titler i serien af Counter-Strike spil. Vi har spurgt en af de mest garvede Counter-Strike-personligheder, nemlig Astralis’ træner ‘zonic’, om CS:GO’s nuværende tilstand og hans mening om fremtiden for spillet:
Selvom CS:GO allerede har været på gaderne i snart seks år, er der altså ifølge ‘zonic’ rig mulighed for at innovere og forny sin tilgang til spillet.Den taktiske leder på holdet ‘gla1ve er enig med sin træner i, at der stadig er masser af muligheder for CS:GO, som det er nu. Det er et spørgsmål om at lytte til både de professionelle spillere og det fællesskab, der engagerer sig i spillet.
 
Fokuserer man på CS:GO som en enkeltstående esport, så er fremtidsudsigterne positive. Turneringerne forventes fortsat at blive endnu større, konkurrencen og antallet af kompetente spillere følger trop, og de professionelle spillere er stadig begejstrede over mulighederne, der er i spillet.
 
Alt i alt kan det antages, at CS:GO går en lys fremtid i møde. Man kan ikke gøre så meget andet end at læne sig tilbage, og nyde den underholdning vi får med på rejsen!

Vidste du...

Når du spiller Counter-Strike, behøver du ikke lægge den store vægt på hastigheden, da de fleste online-spil er lavet til at mange personer, med forskellige internethastigheder, kan spille samtidig. En forbindelse på 50/10 Mbit er rigeligt for de fleste. Stabiliteten er derimod meget vigtig, så du ikke bliver smidt af internettet midt i en kamp.


Få billigt og stabilt internet hos fullrate

Hos Fullrate får du internet til nogle af Danmarks laveste priser. Vi tilbyder både DSL og COAX med forskellige hastigheder. Se her, hvad vi kan tilbyde dig. Du kan også tjekke din internethastighed med Fullrates hastighedstest her.


 
 
 
 
 

Læs også:

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

Danmark, en miniputnation globalt, men en stormagt i Counter-Strike

Alt du bør vide om våben og maps i Counter-Strike [esport]

Alt du bør vide om våben og maps i Counter-Strike [esport]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op