Cloud storage: Gem din data i skyen [TIP]

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

16. maj 2019

Ordet backup kan skære i mange folks ører. En del har på et eller tidspunkt stået i en situation, hvor man ærger sig over ikke at have taget backup af billeder, dokumenter m.m. For er der ingen backup, så er de væk for altid.

Den traditionelle måde med en harddisk kan være lidt omstændig, og mange får derfor ikke gjort det så ofte, som de egentlig gerne ville. I takt med digitaliseringen er der heldigvis kommet mere moderne måder at tage backup på. Her kommer vi med fire bud på services, hvor du gemmer “i skyen”.


DropBox

Dropbox er en af de helt store tjenester indenfor cloud storage. De råder over ca. 500 millioner brugere verden over, og det er på trods af, at de faktisk tilbyder mindst gratis opbevaringsplads af de tre store spillere på markedet, nemlig kun 2 GB.

Det gennemgående tema er, at du kan tilgå dine filer, billeder og hvad du ellers har liggende, overalt. Alt synkroniseres helt automatisk til alle dine respektive enheder og endnu bedre – du kan arbejde offline på dine dokumenter. Udover, at du kan tilgå dine filer alle steder fra og arbejde med dem online, så kan du også dele videoer fra fx sommerfesten med alle dine gæster via et link – og de behøver ikke have Dropbox.

Dropbox er også brugbart i arbejdsmened. Sidder I i et team af 7 personer, og skal udarbejde en præsentation, hvor alle 7 medlemmer skal tilføje, fjerne og redigere i præsentationen, da får I igennem Dropbox mulighed for at arbejde i den samme PowerPoint præsentation uden at skulle sende filen frem og tilbage mellem jer.

 

Microsoft OneDrive

Det er ret åbenlyst – OneDrive er Bill Gates’ svar på en cloud storage-tjeneste. Det er en løsning, der faktisk er inkluderet og installeret i Windows 10. Så har du en Windows 10 baseret PC, og benytter OneDrive-tjenesten, vil dine dokumenter og andet hele tiden gemmes i skyen.

OneDrive er udstyret med redigering af dokumenter i realtid. Det betyder, at du og andre kan sidde samtidig og tilføje, ændre eller fjerne ting fra samme dokument. Du vil blive informeret, når dokumentet redigeres, samt kunne se hvem, der sidder i den anden ende. En anden god feature ved OneDrive er, at du på din iPhone, iMac og andre iOS-baserede enheder kan tegne, fremhæve og skrive under i PDF-filer med funktionen Anmærkning.

Man får 5 GB gratis lagerplads i deres OneDrive Basic 5 GB, og har man brug for mere, kan man for knap 15 kr./md. købe sig til i alt 50 GB.

Google Drev

Google tilbyder mest gratis lagerplads – nemlig hele 15 GB i skyen uden, at du skal betale for det. Det er igen billeder, videoer, dokumenter osv., der kan gemmes i sky-funktionen, som derefter kan tilgås alle steder fra. Hvad end det er via din PC eller en app på din mobil.

Da Google står bag tjenesten, er den naturligvis udviklet til at spille sammen med Googles andre tjenester så som Søgninger, Chromebooks og ikke mindst Gmail. Du kan ligeledes gratis hente deres apps Docs, Slides og Sheets, så du altid har mulighed for at oprette et regneark, lave en præsentation m.m. på din mobile enhed.

En skarp funktion i Drev er muligheden for at konvertere fx kvitteringer, bankudtog eller andet til PDF-filer. Man tager blot et billede med app’en, derefter gemmes billedet som en PDF-fil i Drev.

Google går også meget op i sikkerheden, og derfor bruges den sikkerhedskontrol, som også bruges i Gmail. En kryptering med SSL således, at dine dokumenter og andre filer er sikre.

iCloud

Til sidst skal vi vende Apples cloud-service; iCloud. Det er en direkte tjeneste, du får med, når du fx køber en iPhone. I stedet for at foretage den klassiske sikkerhedskopiering til iTunes på din MacBook, sker det automatisk til skyen. Princippet er det samme som med de andre tjenester – du kan tilgå dine billeder, videoer osv. overalt på alle dine iOS-enheder. Ved at bruge iCloud bliver dine videoer og billeder overført direkte til iCloud-fotobiblioteket, når de skydes, hvilket også har den fordel, at det giver mere plads på din enhed. Når dagen kommer, hvor du skal have en ny iOS-enhed, skal du ikke tænke på billeder og videoer fra den gamle - det hele ligger i iCloud.

Med iCloud-tjenesten får du også funktionen Familiedeling. Her kan op til seks medlemmer fx dele køb fra iTunes, iBooks og App Store – så ét køb kan lige pludselig blive til seks køb UDEN ekstra omkostninger.

 
 
 
 
 

Læs også:


WiFi-standarder fra starten til i dag

WiFi-standarder fra starten til i dag

8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi [TIP]

8 råd, der sikrer dig det bedste WiFi [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op