'
 
 
 
 
 
 


APPBEFALING: De 8 bedste apps til elever i folkeskolen og gymnasiet

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

9. august 2019

Skolernes sommerferie er ved at være slut, og i næste uge vender landets mange folkeskole- og gymnasieelever tilbage til skolebænken efter 6 ugers velfortjent ferie. Det betyder forhåbentligt, at der sidder en masse unge mennesker, som er klar til at give den gas igen.
 
I denne appbefaling håber vi derfor at kunne hjælpe og guide de mange elever til at gøre livet i skolen lidt nemmere – uanset om barnet har første skoledag på mandag, eller om den gymnasiestuderende har udfordringer med matematik på A-niveau. Her er vores bud på 8 virkelig smarte apps til skolen.

Apps til de mindste (4-12 år)

Leo & Mona, Læsesjov

Skal dit barn til at starte i skolen, så vil denne app med garanti være et hit. I selskab med Leo & Mona lærer barnet om lyde, bogstaver og ord, og det gør både læringsprocessen sjov og overkommelig. Der er tre forskellige spil med fem sværhedsgrader hver, så der er rig mulighed for, at dit barn kan udvikle sig og blive bedre til at læse og stave.
 
Pris: Gratis
Fås til: iOS

 

Knæk Læsekoden

Knæk Læsekoden handler, som navnet hentyder, om at blive en dygtigere læser. Appen henvender sig til de 4-10-årige og fokuserer på bogstavernes form, skriveretning og lyd. I stedet for at lære, hvad bogstaverne hedder, lærer barnet, hvordan bogstaverne lyder. Derudover skal barnet tegne bogstaverne i den rigtige skriveretning, og så er der et spil med de 120 mest brugte ord på dansk.
 
Pris: 35,-
Fås til: iOS

 

Lolas Matematiktog 2

Matematiktoget er ideelt for barnet, der snart skal starte i skole eller for børn i de mindste klasser. I appen starter barnet med at skulle løse simple matematiske opgaver som basale plusstykker og talrækkefølger. I takt med at barnet klarer opgaverne, stiger de i sværhedsgrad. Hver gang man løser en opgave, samler pandaen Lola et nyt dyr op på toget, inden det kører videre. Jo bedre man klarer sig, jo flere dyr er der derfor på toget. Som en lille bonus kan du som forælder tilmelde dig Lola Panda Progress Tracker, hvor du kan følge dit barns udvikling.
 
Er dit barn vild med Lolas univers, findes der heldigvis mange andre apps med Lola; heriblandt Lolas ABC på både dansk og engelsk
 
Pris: Gratisversion | Fuld version: 35,-
Fås til: iOS, Android

 

Slice Fractions

Vi bliver i matematikkens verden, og hvis Lolas Matematiktog er for nemt, så er Slice Fractions måske næste skridt for dit barn. I appen skal man hjælpe mammutten med at kæmpe sig igennem is og lava ved hjælp af simple opgaver med brøkregning.
 
Pris: 35,-
Fås til: iOS, Android

 

Pili Pop English

Skal dit barn til at lære engelsk, så er Pili Pop en af de bedste apps. Den koster godt nok 79 kr. om måneden, men med i prisen får du til gengæld en månedlig opdatering med nye opgaver. Pili Pop hjælper især barnet med udtalelsen af de engelske ord og har desuden sjove opgaver i kategorier som dyr, sport og farver.
 
Pris: Gratis prøveperiode | Pr. måned: 79,-
Fås til: iOS, Android

Apps til de lidt større og til studerende (13+)

Regneregler

Uanset om dit barn går i folkeskole eller læser en ungdomsuddannelse, så vil Regneregler garanteret være et brugbart opslagsværk. Appen indeholder både formler og begreber fra matematikkens verden, men den hjælper også med alt fra en oversigt over tabeller til multiplikation af brøker.
 
Pris: Gratis
Fås til: iOS, Android

 

Matematikken

Matematikken er endnu et genialt matematisk opslagsværk. Denne app er hovedsageligt henvendt til gymnasieelever, og der tilbydes hjælp til både C-, B- og A-niveau. Matematikken tilbyder mere end 200 artikler med formler, beskrivelser, regneeksempler og løsningsforslag.
 
Derudover står udviklerne af Matematikken også bag appen Fysikken, der ligeledes hjælper de studerende med fysikudfordringer på gymnasie-niveau.
 
Pris: Gratis
Fås til: iOS, Android

 

Duolingo

Skal dit barn i gang med franskundervisningen, eller vil du måske selv opfriske de tyske verber, så er Duolingo en kæmpe hjælp. Duolingo tilbyder interaktiv sprogundervisning på mere end 30 forskellige sprog. Når du har valgt det sprog, du gerne vil lære, tager du en kort test, som er med til at bestemme sværhedsgraden for de efterfølgende opgaver. I takt med at du bliver bedre, bliver øvelserne naturligvis også tilsvarende sværere.
 
Vil du læse mere om appen så tjek vores appbefaling af Duolingo her.
 
Pris: Gratis
Fås til: iOS, Android

Modtag vores nyheder direkte i din indbakke

Kunne du lide denne appbefaling? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag flere tips og tricks fra Fullrate.


 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: 4 apps der hjælper dig gennem eksamensperioden

Appbefaling: 4 apps der hjælper dig gennem eksamensperioden

Appbefaling: Kahoot!

Appbefaling: Kahoot!

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op