'
 
 
 
 
 
 


APPBEFALING: Find dine glemte sange med Shazam

Af Andreas Bjørk Tousig | Redaktionen

29. januar 2019

Du kender det sikkert: du hører en sang i radioen, men du kan bare ikke huske navnet på sangen. Det kan ende med flere dages frustrationer, hvor du ihærdigt forsøger at nynne sangen foran familie, venner og kollegaer, men lige lidt hjælper det.
 
I denne uges appbefaling ser vi derfor nærmere på, hvordan du undgår søvnløse nætter, fordi du ikke kan komme i tanke om navnet på netop dén sang, du hørte på vej til arbejde.

Lad Shazam gøre arbejdet for dig

Shazam er muligvis den smarteste app, jeg har på min telefon. Med et enkelt klik søger Shazam efter den sang, der spiller i baggrunden og på få sekunder, har appen fundet et match.
 
Når du har shazammet (ja, det hedder det) sangen, får du navnet på sang og kunstner, men det er langt fra det hele. Du får eksempelvis musikvideoen og den fulde sangtekst, så du kan stå foran spejlet med hårbørsten i hånden og give den gas som den helt store karaokestjerne. Derudover får du en liste over kunstnerens andre hits samt en liste over relaterede sange, som du måske vil kunne lide.
 
Efterfølgende kan du finde alle de sange, du har shazammet under fanen ”My Shazam”.

Opdag ny musik

Er du interesseret i at finde ny musik, skal du vælge fanen ”Discover”. Her foreslår Shazam en række sange og musikvideoer baseret på de musiknumre, du har tidligere har shazammet. I bunden af denne liste finder du ”See all charts”, hvor du for alvor kan gå på opdagelse.

Her kan du eksempelvis se danskernes mest shazammede sange og finde en liste over de mest afspillede sange i byer som Rønne, Esbjerg og Grenå. Du kan også vælge at bevæge dig uden for landets grænser og høre, hvad der hitter i radioen i Australien, eller hvad der bliver spillet i det costaricanske natteliv.

Shazam med alle dine devices

Shazam var en af de første apps i App Store og med mere end 150 millioner aktive brugere hver måned, er appen da også en af de mest populære på markedet. Shazam er dog ikke kun tilgængelig som en app til telefonen. Hvis du har et Apple Watch eller Android Wear, kan du shazamme direkte fra uret, og har du en Mac, kan du installere Shazam som en applikation på computeren.
 
På den måde er du sikker på aldrig at misse navnet på din nye yndlingssang!
 
Pris: Gratis.
Fås til: iOS, Android, macOS

  • Appbefaling: Duolingo - vælg et sprog
  • Appbefaling: Duolingo - vælg et mål
  • Appbefaling: Duolingo - hvilken lyd passer til tegnet?
  • Appbefaling: Duolingo - hvilken lyd passer til tegnet?
  • Appbefaling: Duolingo - hvilken lyd passer til tegnet?
 
 

 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op