'
 
 
 
 
 
 


Appbefaling: Mit digitale selvforsvar

Selvforsvar handler ikke længere kun om, at kunne forsvare sig selv fysisk. Svindel med internethandel, phishing-emails og hackere - her kan karate ikke hjælpe dig.

I takt med digitaliseringen bliver vi mere og mere sårbare over for IT-kriminalitet. Vi handler i stigende grad over internettet, og alt hvad vi berører i dagligdagen, der vedrører økonomi og personfølsomme oplysninger, foregår efterhånden online.

Faktisk brugte vi danskere 100,7 mia. kr. på internethandel i 2016 (FDIH), og netop nu, hvor januarudsalget raser og internethandlen boomer, er det ekstra vigtigt at have paraderne oppe og ens cybersikkerhed på plads. Det er her app'en Mit Digitale Selvforsvar kommer ind i billedet.

Af Oliver Gravers | Redaktionen

15. november 2017

TÆNK dig om

Forbrugerrådet Tænk står bag app’en ”Mit digitale selvforsvar” eller bare ”selvforsvar”. Det er en gratis app, der hjælper dig med at blive oprustet ift. din sikkerhed på internettet, og som holder dig opdateret om nuværende digitale trusler. Via app'en har du også selv mulighed for at tippe om falske mails, SMS'er m.m.

Vær beredt

Hvis fx fupmails er i omløb, eller falske konkurrencer florerer, så giver app'en dig besked herom. For nyligt var der advarsler om opringninger fra falske SKAT-medarbejdere, men før det, også om svindelbutikker, der sælger vinterstøvler på nettet. Der bringes små som store advarsler i app'en.
Problemet med fupmails, SMS'er osv. er desværre voksende. Derfor er app'en en nem måde at være på forkant på, når det kommer til onlinesvindel.

Når skaden er sket

I app'en kan du også få vejledning og råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis skaden er sket. Det kan være, at du har købt en vare online, men det viser sig at være en fuphandel, og varen aldrig dukker op. I dette tilfælde kan du vælge ”Når skaden er sket”, og herefter punktet ”Jeg har handlet i en fupbutik på nettet”, hvor du så får nogle råd til, hvordan du bør agere her fra. 

Hent app'en gratis til iPhone her og Android her

 

  • Appbefaling: Mit digitale selvforsvar
  • Appbefaling: Mit digitale selvforsvar - Ny besked
  • Appbefaling: Mit digitale selvforsvar - Beskyt dig selv
  • Appbefaling: Mit digitale selvforsvar - Når skaden er sket
 
 

 
 
 
 
 

Læs også:

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Appbefaling: Ta’ Det - gratis ting nær dig

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

Sådan sikrer du dig mod ransomware [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op