'
 
 
 
 
 
 


Sådan opsætter du SwiftKey på din mobil [TIP]

Mange smartphone-producenter, der benytter Android styresystem, vælger at tilpasse den rene Android version med deres eget skin. Du har som bruger ligeledes mulighed for at tilpasse din Android mobil, så den matcher dine ønsker og behov. Du kan fx skifte standardprogrammer som SMS og mail ud, du kan ændre musikafspilleren eller tilføje temaer, der giver et helt nyt softwarelook. Alt sammen tilføjelser, der i de fleste tilfælde, kan hentes via Google Playstore.

I denne artikel vi vil se på muligheden for at skifte standardtastaturet ud på din Android mobil - nærmere bestemt SwiftKey Keyboard, der giver dig flere valg for, hvordan tastaturet eksempelvis skal se ud, og hvordan det agerer samt reagerer ved tastetryk.

Af Michael Berthelsen | Redaktionen

30. november 2016

Hvad er SwiftKey Keyboard?

SwiftKey Keyboard har eksisteret siden 2008, og er et af de bedst ratede, og mest downloadede, tastaturer på Google Playstore. Vi mener ligeledes, at det er et af de bedste bud på et alsidigt og produktivt tastatur, der sparer dig for mange tastetryk samt giver dig mulighed for at sætte dit eget præg på, hvordan det skal se ud. Men du kan selvfølgelig finde utrolig mange andre tastaturer på Google Playstore, som kan gøre din mobil endnu smartere.

SwiftKey Keyboard er gratis i Google Playstore med in-app købsmuligheder. Tastaturet kan også fås til Apple iOS i App Store.

SwiftKey Keyboard opsætning

Når du har hentet SwiftKey Keyboard og åbner app'en for første gang, bliver du ført igennem en kort opsætning, der giver dig et overblik over de muligheder, du står overfor, ved valget af dit nye tastatur.

Opsætning af sprog på SwiftKey

SwiftKey Keyboard tager udgangspunkt i det systemsprog, du har valgt i Android. Så har du dansk sprog, bliver dette også valgt som standard i SwiftKey Keyboard. Men du kan naturligvis tilføje de sprog, du ønsker, og du kan have flere sprog tilknyttet samtidig, så du ikke behøver skifte sprog løbende. Det er smart.
 

SwiftKey opsætning - Sprog


Udseende og tilpasning

SwiftKey Keyboard giver dig mulighed for selv at tilpasse layout af tastaturet. Du kan fx tilføje en talrække i øverste område samt justere størrelsen på tastaturet. Hvis du ofte bruger emojis, kan du tilføje en dedikeret emojitast, så du altid har en smiley lige ved hånden.
 

SwiftKey opsætning - Udseende og tilpasning


Du har endvidere mulighed for at tilpasse udseendet på dit tastatur med en masse tema'er som SwiftKey Keyboard tilbyder. Der er op i mod 20 tema'er, der gratis kan installeres via SwiftKey, men de har også en ”temabutik”, hvor der er et utal af temaer, hvor de fleste koster 7 kr.

SwiftKey opsætning - Temaer


Bedre fuldførelser og genkendelse af skrivestil

Du har mulighed for at lade SwiftKey lære af dine indtastninger i din SMS-, Facebook-, Google+ samt email-app. Det gør, at SwiftKey hurtigere lærer dine sætningskombinationer og måde at skrive på. På den måde kan SwiftKey give dig mere korrekte ordforslag, og dermed gøre det hurtigere og nemmere for dig at skrive på din mobil.

Du kan også lade mellemrumstasten agere som indsættelse af ordforslag i dine sætninger. Her vil du, efter noget indlæringstid, relativt hurtigt kunne spare rigtig mange tastetryk.
 

Hvordan skal SwiftKey registrere dine indtastninger

Med SwiftKey kan du vælge, hvilken måde tastaturet skal registrere dine indtastninger på.

Du kan benytte det sædvanlige, og velkendte, tryk-et-bogstav-ad-gangen. Vælger du denne indtastningsmetode, har du mulighed for at lade tastaturet give dig en såkaldt hauptisk feedback – en vibration ved hvert tastetryk, så du får fornemmelsen af, at dit tryk er registreret. Du kan selv vælge, hvor meget vibration den skal give.

Du kan også vælge SwiftKey Flow. Med denne indtastningsmetode kan du skrive ved at lade din finger ”glide” henover tastaturet. SwiftKey Flow forudser det ord, du er ved at skrive, og når du ser ordet, skal du bare løfte fingeren. Du kan skifte mellem Flow og normal indtastning som du har lyst.

SwiftKey opsætning - Flow tastetur


SwiftKey statistikoversigt

I statistikoversigten har du mulighed for at se, hvor effektivt SwiftKey har arbejdet for dig, bl.a. antal sparede tastetryk. SwiftKeys indlæringskurve er overraskende stejl, og det går hurtigt med at blive en gevinst for dig. Jo mere produktiv du er med SMS'er, mails osv., desto mere effektivitet ser du fra SwiftKey. I statistikdelen har du endvidere mulighed for at se, hvor på tastaturet, du oftest taster - det såkaldte ”Varmekort”.
 

Synkronisering af SwiftKey indstillinger

Du kan vælge at lade SwiftKey Keyboard synkronisere med den Gmail-konto, du har på din Android smartphone. Skifter du mobil eller nulstiller den gamle, så har du mulighed for at gendanne din skrivestil og sætningskombinationer, så du ikke skal starte forfra. Det er en rar feature.

SwiftKey opsætning - Synkronisering


SwiftKey Keyboard er et absolut gennemarbejdet tastatur, der gør det nemmere for dig at være produktiv på din smartphone. Du har et væld af indstillingsmuligheder, og du kan skræddersy udseendet, som du ønsker. Så er du ikke imponeret over dit nuværende tastatur, så er det ind forbi Google Playstore og hente SwiftKey.
 

Pris: Gratis
Fås til: Android iOS

 
 
 
 
 


26 tips til din iPhone [TIP]

26 tips til din iPhone [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op