'
 
 
 
 
 
 


5 gode råd til at beskytte din mobil

Af Kimmie Olsen | Redaktionen

22. september 2016

Desværre bliver fusk, svindel og tyveri af både smartphones og personlige oplysninger mere og mere udbredt. Herunder finder du nogle råd, så du kan være bedre forberedt.

1. Adgangskode

Der er stadig mange, der ikke bruger adgangskode på deres smartphone, fordi de synes, det er besværligt og en tidsrøver. Men husk, en adgangskode er med til at beskytte din private data i tilfælde af tyveri.

Der findes forskellige måder at låse mobilen op på. Du kan indtaste en adgangskode med tal eller bogstaver, og på Android-smartphones kan du endda tegne et mønster, som låser telefonen op. De fleste mobiler kommer efterhånden også med fingeraftrykssensor eller ansigtsgenkendelse, som gør det nemmere og hurtigere at låse mobilen op. Der er altså ingen undskyldninger for ikke at bruge adgangskode til din smartphone.

Du slår adgangskoder til under "Indstillinger" på din mobil.

2. Opkald fra udlandet

Tag ikke din mobil hvis ukendte numre fra udlandet ringer til din mobil - altså numre med andre landekoder end +45. Det kan være lyssky virksomheder fra udlandet, som forsøger at "sælge" dig produkter for at få fat i dine kreditkortoplysninger eller CPR. nr.

Skulle du alligevel komme til at besvare opkaldet så sig nej tak og læg hurtigt på. Tjek evt. nummeret på Google.

3. Phising

Phising er et fænomen, hvor modtageren bliver forsøgt franarret sine personlige oplysninger. Phising er mest kendt fra e-mails, men det findes også viaSMS!

Phising SMS'er kan ofte kendes på, at de er grammatisk ukorrekte og for eksempel lover, at du kan modtage penge, hvis du blot sender dine kontooplysninger. Send derfor aldrig dine adgangskoder, konto- eller CPR. nr. via SMS, hvis du er det mindste i tvivl om, hvem modtageren er. Dette gælder også via andre medier som fx Facebook.

4. Fremmed netværk

Log aldrig på tvivlsomme eller offentlige netværk du ikke føler er troværdige. Her kan hackere forsøge at få adgang til din smartphone og få adgang til personlige oplysninger. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt et gratis netværk er troværdigt, kan man altid kontakte stedet, der udbyder det.

5. Apps der kan finde din mobil

Skulle uheldet være ude, og du får stjålet din smartphone, så findes der en række apps, der kan beskytte, finde og spærre din mobil.


Til Android

Til Android-smartphones findes "Android Enhedsadministrator". Med denne slået til kan du se, hvor din mobil befinder sig. Du kan også ringe til den, låse den, slette alt på den eller tilføje et telefonnummer til låseskærmen via fjernadgang.

Sådan benytter du "Android Enhedsadministrator":

  • Sørg for at "Placeringsadgang" er slået til
  • Sørg for at din mobil er knyttet til din Google-konto
  • Find Google-indstillinger under "Instillinger" > "Google" eller i den separate app, "Google Indstillinger"
  • Tryk på "Sikkerhed"
  • Under "Android Enhedsadministrator" skal du slå "Find min enhed" til
  • Kontroller at det fungerer korrekt ved at logge ind på din Google-konto på den såkaldte device manager og se, om din enhed vises her

Til iPhone

På iPhones kan du slå "Find min iPhone" til. Med denne funktion slået til kan du fjernlåse din iPhone, få vist en brugerdefineret besked med dit telefonnummer på låseskærmen og holde øje med enhedens placering. Du kan også fjernslette data på enheden.

Sådan slår du "Find min iPhone" til:

  • Tryk på "Indstillinger" > "Apple-id" > "Denne iPhone"
  • Klik på menupunktet "Find min iPhone" og slå "Find min iPhone" og "Send sidste lokalitet" til
  • Log på iCloud på en computer eller brug appen "Find min iPhone" på en anden iPhone eller iPad for at finde din iPhone

 
 
 
 
 

Læs også:


26 tips til din iPhone [TIP]

26 tips til din iPhone [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

6 nyttige apps til din rejse [TIP]

 
 
 
*Skal udfyldes

NB: Hvis du har spørgsmål til dit nuværende Fullrate produkt
skal du kontakte kundeservice.

Tak for din opmærksomhed. Vi ringer indenfor 24 timer - eller først kommende arbejdsdag.

Vi glæder os til at finde den bedste løsning til dig.

Luk

Har du brug for hjælp til at vælge abonnement?

Ring mig op